Hoe Cmd Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Cmd Uit Te Voeren
Hoe Cmd Uit Te Voeren

Video: Hoe Cmd Uit Te Voeren

Video: Hoe Cmd Uit Te Voeren
Video: How to Remotely Shutdown any Computer with CMD New 2018 2024, April
Anonim

Er zijn meer dan vijftien jaar verstreken sinds de overgang van computerbesturing via de commandoregel naar GUI-besturing. Het gebruik van DOS-commando's is echter nog steeds mogelijk, zelfs in de meest recente versies van de Windows-familie van besturingssystemen. Maar nu wordt het "schijfbesturingssysteem" (Disk Operating System - DOS) vervangen door een speciaal emulatorprogramma, waarvan de interface wordt gestart door de opdracht cmd.

Hoe cmd uit te voeren
Hoe cmd uit te voeren

instructies:

Stap 1

Gebruik het standaard dialoogvenster van het Windows-opstartprogramma om de opdracht cmd uit te voeren. Dit dialoogvenster kan worden geopend via het hoofdmenu van het systeem, dat zich op de knop "Start" bevindt - klik erop met de linkermuisknop of druk op een van de twee WIN-toetsen op het toetsenbord. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Uitvoeren". U kunt zonder het hoofdmenu, aangezien het indrukken van de sneltoetsen WIN en R ook het dialoogvenster voor het starten van het programma opent.

Stap 2

Typ deze drie letters (cmd) in het invoerveld van het dialoogvenster dat wordt geopend en klik vervolgens op de knop "OK" of druk op de Enter-toets. Als gevolg hiervan wordt een venster met witte letters op een zwarte achtergrond geopend, waarvan de lancering het resultaat is van het cmd-commando. Dit is het opdrachtregelterminalvenster van de DOS-emulator van het Windows-besturingssysteem.

Stap 3

Open Verkenner als u een opdrachtregelterminal wilt starten zonder handmatig de opdracht cmd in te voeren. Met deze bestandsbeheerder kunt u het uitvoerbare terminalbestand vinden en dubbelklikken om het te starten. U kunt er ook met de rechtermuisknop op klikken, bijvoorbeeld vanuit het Startmenu of Bureaublad, zodat u de volgende keer dat u het nodig heeft een Command Line Terminal kunt starten door op deze snelkoppeling op het Bureaublad of Menu te klikken.

Stap 4

Ga naar de map waar uw besturingssysteem zich bevindt - meestal wordt het WINDOWS genoemd en bevindt het zich op station C. Open in deze map een map met de naam system32 en zoek het bestand cmd.exe erin. Je moet het gebruiken zoals je wilt - om het te starten door te dubbelklikken, te slepen met de rechtermuisknop op de "Start"-knop of op het bureaublad.

Aanbevolen: