Hoe Het Zijtoetsenbord In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Zijtoetsenbord In Te Schakelen
Hoe Het Zijtoetsenbord In Te Schakelen

Video: Hoe Het Zijtoetsenbord In Te Schakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Number Keys not Working in Windows 10 2023, Januari-
Anonim

Het zijtoetsenbord wordt meestal numeriek of optioneel genoemd. Dit is een groep toetsen rechts van het hoofdtoetsenbord. In de standaardversie bestaat het uit zeventien toetsen en bevat het negen knoppen met cijfers, evenals tekens van vier wiskundige bewerkingen, een scheidingspunt, een enter-toets en een activeringsknop voor dit toetsenbord. De meeste van deze toetsen hebben een dubbele functionaliteit.

Hoe het zijtoetsenbord in te schakelen
Hoe het zijtoetsenbord in te schakelen

instructies:

Stap 1

Druk op de toets met het label Num Lock om het numerieke toetsenbord in te schakelen. Het bevindt zich in de regel alleen op dit extra numerieke toetsenbord en staat op de allereerste (linker) plaats in de bovenste rij. Het werkt als een trigger, dat wil zeggen, wanneer het zijgedeelte van het toetsenbord is uitgeschakeld, wordt het door op deze knop te drukken ingeschakeld, en wanneer het is ingeschakeld, wordt het uitgeschakeld.

Stap 2

Gebruik de sneltoets fn + f11 om dit extra numerieke toetsenbord op uw laptop of laptop in te schakelen. Op sommige van de modellen van dergelijke computers wordt het extra toetsenbord verwijderd en worden de functies ervan overgebracht naar een groep toetsen op het hoofdtoetsenbord om de grootte te verkleinen. Deze knoppen hebben extra aanduidingen die in kleur verschillen van de aanduidingen van de hoofdtoetsen. Door op fn + f11 te drukken, worden de functies van deze toetsen opnieuw toegewezen, en ze werken net als het numerieke toetsenblok op een standaardtoetsenbord. De f11-toets kan worden vervangen door een andere functietoets, afhankelijk van het computermodel dat u gebruikt.

Stap 3

Wijzig de waarde van de overeenkomstige instelling in het BIOS als het extra toetsenbord onmiddellijk na het opstarten van het besturingssysteem inactief wordt. Niet alle BIOS-versies hebben deze optie, maar als deze zich op uw computer bevindt, kan deze bijvoorbeeld Num Lock-status worden genoemd en de waarde die overeenkomt met de ingeschakelde status wordt aangegeven door het opschrift ON. Om het BIOS-instellingenpaneel te openen, start u het opnieuw opstarten van het besturingssysteem via het hoofdmenu op de "Start"-knop, wacht u tot de computer is afgesloten en start u een nieuwe opstartcyclus. Wanneer de lampjes op het toetsenbord knipperen, drukt u op de Delete-toets en ziet u het BIOS-instellingenpaneel. Soms moet u in plaats van Verwijderen op f10, f2, f1 of sneltoetsen drukken, die u kunt vinden in de beschrijving van uw versie.

Populair per onderwerp