Hoe Windows-componenten Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows-componenten Te Repareren
Hoe Windows-componenten Te Repareren

Video: Hoe Windows-componenten Te Repareren

Video: Windows НОУТ на ARM: ОТВЕТ MacBook M1 2022, November
Anonim

Als als gevolg van bepaalde acties systeem- en opdrachtbestanden zijn beschadigd, wordt de werking van een computer met het besturingssysteem Windows moeilijk of onmogelijk. Er zijn verschillende manieren om Windows-componenten te herstellen.

Hoe Windows-componenten te repareren
Hoe Windows-componenten te repareren

instructies:

Stap 1

Als Systeemherstel op uw computer is ingeschakeld, selecteert u Programma's, Bureau-accessoires, Systeemwerkset en Systeemherstel in het menu Start. Markeer het herstelpunt dat het dichtst bij de datum ligt waarop de fatale wijzigingen in het systeem zijn aangebracht.

Stap 2

Plaats de Windows-installatieschijf in het station. Gebruik de combinatie Win + R om de startlijn van het programma te bellen. Voer de opdracht sfc / scannow in, die de integriteit van systeembestanden controleert en herstelt.

Stap 3

Als het systeem niet opstart, probeer dan componenten te repareren in de veilige modus. Om dit te doen, drukt u na de eerste polling van ijzer op F8. Gebruik in het menu met opstartopties de bedieningstoetsen om "Laatst bekende goede configuratie laden" te markeren. Selecteer een eerder herstelpunt op datum.

Stap 4

Als dit niet helpt, start u uw computer opnieuw op en selecteert u het eerste item - "Veilige modus" in het menu met opstartopties. In antwoord op de vraag van het systeem over de voortzetting van het werk, antwoord "Ja". Roep de startregel van het programma op en herhaal de stappen om het systeem weer te laten werken.

Stap 5

Stel het BIOS in om op te starten vanaf cd/dvd-rom. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op en wacht u tot de prompt "Druk op Verwijderen om in te stellen" op het scherm verschijnt. In plaats van Delete kan de BIOS-ontwerper een andere sleutel toewijzen, meestal F2, F9 of F10.

Stap 6

Zoek in de instellingen het item voor het definiëren van de opstartvolgorde. In sommige BIOS-versies wordt dit Master Boot Record genoemd. Het geeft een overzicht van de opstartapparaten die op de computer zijn geïnstalleerd: FDD, CD / DVD-ROM, HDD, USB. Gebruik de bedieningstoetsen om de cd / dvd-rom als eerste apparaat aan te wijzen.

Stap 7

Druk op F10 om uw wijzigingen op te slaan en antwoord "Y" op de systeemvraag. Plaats de Windows-installatieschijf in het optische station en start uw computer opnieuw op. Geef cd op als opstartapparaat wanneer het systeem daarom vraagt.

Stap 8

Wanneer de installatiewizard u verwelkomt, drukt u op R om de herstelconsole te starten. Log in op het systeem als beheerder. Voer het wachtwoord in als het is ingesteld. Typ chkdsk / r bij een opdrachtprompt om beschadigde bestanden te vinden en te repareren.

Stap 9

Voer help in op de opdrachtregel voor een volledige lijst met opdrachten. Typ help command_name voor gedetailleerde informatie over een specifiek programma.

Populair per onderwerp