Hoe Windows XP Te Repareren Bij Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Te Repareren Bij Het Opstarten
Hoe Windows XP Te Repareren Bij Het Opstarten

Video: Hoe Windows XP Te Repareren Bij Het Opstarten

Video: Hoe Windows XP Te Repareren Bij Het Opstarten
Video: Выживание на Windows XP в 2019 году. Пытаемся выйти в Интернет, устанавливаем программы 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem Windows XP heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van eerdere versies, maar kan toch voor problemen zorgen voor gebruikers. Als u bijvoorbeeld geen ononderbroken stroomvoorziening heeft en de elektriciteit vaak wordt afgesneden, dan heeft de computer natuurlijk geen manier om correct af te sluiten. De harde schijf kan dus fysiek beschadigd raken, om nog maar te zwijgen van de veiligheid van documenten en instellingen.

Hoe Windows XP te repareren bij het opstarten
Hoe Windows XP te repareren bij het opstarten

Noodzakelijk

  • - installatieschijf;
  • - een systeemherstelschijf.

instructies:

Stap 1

In dit geval kan het elke keer dat u de computer aanzet voor onaangename verrassingen komen te staan. In het bijzonder, nadat de apparatuur is gediagnosticeerd, mag er niets gebeuren, d.w.z. Het besturingssysteem bevriest tijdens het opstartproces. Of er verschijnt gewoon een zwart scherm met een knipperende cursor, die niet reageert op uw acties. Als het besturingssysteem erin slaagt op te starten, kan het zich onvoorspelbaar gaan gedragen: het kan berichten over onbekende fouten weergeven, "vastlopen" tijdens het gebruik, sommige stuurprogramma's negeren en nog veel meer. In Windows XP Professional zijn al deze problemen vrij eenvoudig op te lossen.

Stap 2

Als herstel niet verboden is in de instellingen van uw besturingssysteem, maakt de computer aan het einde van elke werksessie, het installeren van nieuwe software of stuurprogramma's, het toevoegen van apparaten, enz. automatisch controlepunten, d.w.z. "Onthoud" en slaat de configuratie van het systeem op het einde van de sessie op. Je kunt ze ook zelf maken.

Stap 3

U kunt op elk moment terugkeren naar een van de controlepunten, d.w.z. herstellen, of "terugdraaien", het systeem. Alle computerparameters zullen hetzelfde zijn als op het moment van het maken van het controlepunt en alle gemaakte documenten worden opgeslagen. Dit kan worden gedaan met behulp van standaard Windows-tools: "Start" - "Programma's" - "Accessoires" - "Systeemwerkset" - "Systeemherstel". Maar wat als het besturingssysteem "bevriest" tijdens het opstartproces of helemaal niet opstart?

Stap 4

Terwijl de computer de hardware diagnosticeert, houdt u de F8-toets ingedrukt, anders kunt u het gewenste scherm overslaan. In plaats van het bekende Windows-pictogram verschijnt dan een lijst met verschillende manieren om het systeem op te starten. De eenvoudigste, die in dit geval geschikt is, is "De meest succesvolle configuratie laden (met werkparameters)". Door met de pijlen tussen de items in dit menu te bewegen, selecteert u de aangegeven methode en drukt u op Enter. Het systeem laadt de laatst bekende goede configuratie, d.w.z. dat controlepunt toen de computer normaal werd afgesloten. Voor het besturingssysteem betekent dit dat u geen klachten had over zijn werk.

Stap 5

Controleer na het opstarten van het systeem de werking ervan: of het "vastloopt", of er fouten optreden, of alle programma's en stuurprogramma's normaal werken, enz. Als je je nog steeds ongemakkelijk voelt bij haar werk, probeer het dan anders te doen. Start uw computer opnieuw op, maar start nu het besturingssysteem in "Veilige modus". In dit geval wordt slechts een minimale set stuurprogramma's en programma's geladen, er is geen toegang tot netwerkverbindingen. Als het systeem normaal werkt in de veilige modus, is uw veronderstelling juist: de storing is gekoppeld aan een hardware- of software-update.

Stap 6

Nadat u de computer hebt uitgeschakeld, koppelt u alle nieuw geïnstalleerde apparaten los, sluit u een ervan opnieuw aan en start u het systeem in de normale modus. Als het niet opnieuw start, heeft dit apparaat het probleem veroorzaakt. Voer deze procedure uit met alle nieuwe apparaten. Controleer de hardwarecompatibiliteit met uw besturingssysteem, installeer de meegeleverde stuurprogramma's, download ze van de officiële website van de fabrikant of ga terug naar de vorige, werkende. Als deze stappen niet werken, moet u waarschijnlijk stoppen met het gebruik van hardware met dit besturingssysteem.

Stap 7

Als het systeem nog steeds niet opstart, kunt u niet zonder de herstelconsole. Houd er rekening mee dat het beheersen ervan geen gemakkelijke taak is voor een niet erg ervaren gebruiker. En als je de eigenaar bent van Windows XP Home Edition, zelfs als je installatie- en reddingsschijven hebt, kun je nauwelijks zonder de hulp van gekwalificeerde specialisten: het vereist enige kennis en vaardigheid om te gebruiken. De commando's zijn geschreven in DOS-formaat, vereisen een duidelijke kennis van de syntaxis, evenals de operators die nodig zijn voor uw doeleinden. Het is gemakkelijker voor u om het systeem opnieuw te installeren met dezelfde installatieschijf.

Aanbevolen: