Hoe Het Windows Vista-register Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows Vista-register Te Repareren
Hoe Het Windows Vista-register Te Repareren

Video: Hoe Het Windows Vista-register Te Repareren

Video: 💾ВИНДОВС ВИСТА В 2021💻 2022, December
Anonim

Het Windows-register is een gestructureerde database die informatie over systeeminstellingen bevat voor elk profiel op een computer. Onjuiste registerwijzigingen kunnen leiden tot onbruikbaarheid van de computer en de noodzaak om Windows opnieuw te installeren.

Hoe het Windows Vista-register te repareren
Hoe het Windows Vista-register te repareren

instructies:

Stap 1

Als u de registerinstellingen wilt wijzigen, maakt u eerst een reservekopie van de sleutel die u gaat wijzigen. Hiervoor heeft u beheerdersrechten nodig. Typ regedit bij de opdrachtprompt om de Register-editor te openen en klik op OK.

Stap 2

Markeer in de registerstructuur de sectie die u gaat wijzigen en selecteer in het menu "Bestand" de opdracht "Exporteren". Hiermee wordt een registerpatch gemaakt - een tekstbestand met de extensie *.reg. Voer in het vak Bestandsnaam een ​​naam in voor deze patch. Standaard wordt het opgeslagen in de map Mijn documenten.

Stap 3

Er is een andere manier om een ​​patch te maken voor een registry branch. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde map en selecteer de regel "Exporteren" in het vervolgkeuzemenu. Geef de patch een naam in het juiste venster en klik op Opslaan.

Stap 4

Dubbelklik op het *.reg-bestand om de partitie te herstellen. De inhoud ervan wordt toegevoegd aan het register. Er is een andere manier: selecteer in het menu "Bestand" de opdracht "Importeren" en markeer het gewenste bestand in de map waar het is opgeslagen.

Stap 5

U kunt secties opslaan vanaf de opdrachtregel. Voer het commando reg save in, bijvoorbeeld: reg save HKEY_LOCAL_MACHINE c: CopyHKEY_LOCAL_MACHINE.hive

Stap 6

Om de registersleutel te herstellen, gebruikt u de opdracht reg restore, bijvoorbeeld reg restore HKEY_LOCAL_MACHINE c: CopyHKEY_LOCAL_MACHINE.hive

Stap 7

Om het volledige register op te slaan, kunt u de ingebouwde Windows-tool gebruiken - "Back-upwizard". Voer ntbackup in op de opdrachtregel. Klik in het venster "Back-upwizard" op de link "Geavanceerde modus" en open het tabblad "Back-up". Geef in het venster "Archiefmedia …" de map op waarin u het register wilt opslaan.

Stap 8

Vink in de lijst met objecten het vakje Systeemstatus aan en klik op "Archief". Gebruik in het nieuwe venster de knop "Geavanceerd" en schakel het item "Automatisch archiveren …" uit om het proces te versnellen. Stel het archieftype in op "Normaal". Bevestig door op OK en "Archiveren" te klikken.

Stap 9

Om het register vanuit het archief te herstellen, start u het ntbackup-proces vanaf de opdrachtregel en gaat u in het venster "Back-upprogramma" naar het tabblad "Herstellen en beheren …". Vink in de lijst met objecten het vakje "Systeemstatus" aan. Specificeer de bron van herstel en klik op "Herstellen".

Stap 10

Als u geen back-up van uw register hebt gemaakt, probeer dan Systeemherstel te gebruiken. Start uw computer opnieuw op in de veilige modus en selecteer "Laatst bekende goede configuratie laden". Voer de datum in die het dichtst ligt bij het moment waarop de wijzigingen in het register zijn aangebracht.

Populair per onderwerp