Een Videokaart Controleren Op Artefacten

Inhoudsopgave:

Een Videokaart Controleren Op Artefacten
Een Videokaart Controleren Op Artefacten

Video: Een Videokaart Controleren Op Artefacten

Video: Что делать, если видеокарта не выводит изображение или артефачит 2022, November
Anonim

Om de staat van de videoadapter te controleren, wordt aanbevolen om speciale tests uit te voeren. Meestal gebruiken ze hiervoor programma's waarmee je de videokaart kunt laden en op volle capaciteit kunt laten werken.

Een videokaart controleren op artefacten
Een videokaart controleren op artefacten

Het is nodig

  • - ATITool;
  • - Riva-tuner.

instructies:

Stap 1

Gebruik ATITool om Radeon-videokaarten te analyseren. Download en installeer deze app. Start uw computer opnieuw op en voer het geïnstalleerde programma uit.

Stap 2

Wacht terwijl het hulpprogramma uw videokaart analyseert. Als u de parameters van het RAM-geheugen of de centrale processor moet wijzigen voordat u de test uitvoert, voert u deze procedure uit in het hoofdmenu van het programma. Klik nu op de knop 3D-weergave weergeven. Wacht tot er een nieuw venster verschijnt met een 3D-afbeelding.

Stap 3

Dit venster toont de huidige en gemiddelde FPS-waarden (frames per seconde). Bewaak nu de staat van de afbeelding gedurende ongeveer 15 minuten. Verschijnen er tijdens de test gele stippen op het 3D-beeld, dan is je videokaart instabiel. Houd de CPU-temperatuurmetingen zorgvuldig in de gaten. Stop het programma als de CPU-temperatuur boven de 58 graden komt.

Stap 4

Als er tijdens de test minder dan zes gele vlekken verschijnen, werkt de videokaart naar behoren. Klik op de knop Scannen op artefacten om de videokaart op artefacten te controleren. De foutenteller wordt weergegeven aan de onderkant van het werkmenu van het programma. Wacht 15 minuten en kijk naar deze indicator. Als het aantal fouten nul is, werkt de videoadapter stabiel.

Stap 5

Als u een NVidia-videokaart of een grafische versneller op een Intel-processor moet controleren, gebruikt u het hulpprogramma Riva Tuner. Zorg ervoor dat u de maximale ventilatorsnelheden instelt voordat u met de test begint. Activeer de beste prestaties voor uw videoadapter. Voer de test uit en wacht tot deze is voltooid. Het programma genereert automatisch een rapport met informatie over het aantal gevonden artefacten.

Populair per onderwerp