Beheerdersrechten Krijgen In Windows Vista

Inhoudsopgave:

Beheerdersrechten Krijgen In Windows Vista
Beheerdersrechten Krijgen In Windows Vista

Video: Beheerdersrechten Krijgen In Windows Vista

Video: Beheerdersrechten Krijgen In Windows Vista
Video: Как превратить Windows 10 в Windows Vista? 2024, Mei
Anonim

Een van de kenmerken van het besturingssysteem Windows Vista is dat het beheerdersaccount standaard is uitgeschakeld. de toegang van een eigenaar die lid is van de beheerdersgroep blijft beperkt. Het wijzigen van deze stand van zaken vereist activering van het "Administrator"-account.

Beheerdersrechten krijgen in Windows Vista
Beheerdersrechten krijgen in Windows Vista

instructies:

Stap 1

Log in op de computer met uw gebruikelijke account en open het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken. Vouw de link "Control Panel" uit en ga naar het item "Administrative Tools". Vouw Computerbeheer uit en selecteer het gedeelte Lokale gebruikers en groepen in de map aan de linkerkant van het venster.

Stap 2

Vouw de lijst "Gebruikers" aan de rechterkant van het venster uit en open het contextmenu van het "Beheerder"-account door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer Eigenschappen en schakel het selectievakje Account uitschakelen uit.

Stap 3

Voer de waarde van uw naam of bijnaam in de regel "Volledige naam" in en bevestig uw keuze door op de OK-knop te drukken. Start het computersysteem opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen toe te passen. Houd er rekening mee dat toegang tot sommige systeemmappen pas mogelijk wordt na het wijzigen van de machtigingen.

Stap 4

Activeer het ingebouwde beheerdersaccount, dat niet onderhevig is aan UAC en standaard is uitgeschakeld, met behulp van een opdrachtregelprogramma. Ga hiervoor terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" en voer de waarde cmd in het tekstvak van de zoekbalk in. Bevestig de scan door op de knop "Zoeken" te klikken en roep het contextmenu van het gevonden element van de Windows-opdrachtinterpreter op door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 5

Geef de opdracht Uitvoeren als beheerder op en voer net user administrator / active: yes in het opdrachtregeltestvak in. Autoriseer de uitvoering van het geselecteerde commando door op de Enter-functietoets te drukken om het "Beheerder"-account in het "Welkom"-venster bij het inloggen weer te geven en de mogelijkheid om het te gebruiken. Houd er rekening mee dat dit account geen wachtwoordbeveiliging heeft, wat de mate van computerbeveiliging drastisch vermindert. Onmiddellijke bescherming met een wachtwoord van voldoende complexiteit wordt aanbevolen.

Aanbevolen: