Een Skype-pictogram Aan Uw Bureaublad Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Skype-pictogram Aan Uw Bureaublad Toevoegen
Een Skype-pictogram Aan Uw Bureaublad Toevoegen

Video: Een Skype-pictogram Aan Uw Bureaublad Toevoegen

Video: Skype Essentials for Windows Desktop: How to Add a Contact 2022, December
Anonim

Skype is een van de meest populaire communicatieprogramma's, maar wat moet de gebruiker doen als dit programma is geïnstalleerd en er geen snelkoppeling is om het te starten? Een paar muisklikken zijn voldoende om dit probleem op te lossen.

Een Skype-pictogram aan uw bureaublad toevoegen
Een Skype-pictogram aan uw bureaublad toevoegen

Skype

Eerst moet de gebruiker ervoor zorgen dat Skype daadwerkelijk op de computer is geïnstalleerd en niet is verwijderd. U moet naar de map gaan waar het programma zelf is opgeslagen, of ernaar kijken in de lijst met geïnstalleerde programma's. Het is het beste om de tweede methode te gebruiken, omdat deze veel sneller en handiger is. Open het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm". Zoek en klik in het venster dat verschijnt op het item "Programma's toevoegen of verwijderen". Wanneer een nieuw venster verschijnt, moet u door de lijst met geïnstalleerde programma's bladeren en Skype vinden. Zo niet, dan is herinstallatie vereist.

Hoe vind ik de Skype-snelkoppeling?

Dus als u er zeker van bent dat deze software daadwerkelijk op uw computer is geïnstalleerd, moet u de map vinden waarin deze is opgeslagen. Als het programma standaard is geïnstalleerd en het installatiepad niet is gewijzigd, wordt de zoekactie beperkt tot het volgende: ga naar "Deze computer" en selecteer het lokale station C:. Daarna zou u de map Programm Files moeten vinden en Skype in de lijst vinden (het programma kan op een andere schijf en in een andere map worden geïnstalleerd). Meestal bevindt de snelkoppeling naar het programma zich in de telefoonlijst. Om er zeker van te zijn dat dit echt een programma is en bijvoorbeeld geen afbeelding (soms kunnen ze worden verward, omdat het pictogram hetzelfde is), kijk dan eens naar de parameter "Type", waar het zou moeten zijn aangegeven dat dit bestand "Applicatie" is.

Hoe voeg ik een Skype-pictogram toe aan mijn bureaublad?

Nadat de snelkoppeling naar het programma is gevonden, hoeft u deze alleen nog maar naar het bureaublad te verplaatsen. Een veelvoorkomende fout die het vermelden waard is, is dat gebruikers soms een snelkoppeling naar het bureaublad slepen en neerzetten. U mag dit in geen geval doen, omdat het dan niet meer werkt en u het programma niet meer kunt uitvoeren. Alleen het opnieuw installeren van Skype helpt dit probleem op te lossen. Om het programma op het bureaublad te plaatsen, moet u: rechtsklikken en "Verzenden" selecteren in het contextmenu en vervolgens "Bureaublad". De gebruiker kan het anders doen. Om dit te doen, moet u ook het contextmenu oproepen en het item "Snelkoppeling maken" selecteren. Na het klikken bevat de map een snelkoppeling die al naar het bureaublad kan worden verplaatst. In dit geval komt alles goed en zullen er geen wijzigingen plaatsvinden.

Als gevolg hiervan staat de Skype-snelkoppeling op het bureaublad en hoeft de gebruiker deze alleen nog maar te vinden en te starten.

Populair per onderwerp