Een Schijf Formatteren In Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren In Windows 7
Een Schijf Formatteren In Windows 7

Video: Een Schijf Formatteren In Windows 7

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2023, Januari-
Anonim

Vroeg of laat krijgt elke gebruiker te maken met het probleem van het formatteren van een harde schijf. Deze procedure is in een aantal gevallen nodig. Nadat u bijvoorbeeld het besturingssysteem hebt geïnstalleerd (als dit voor de eerste keer is gedaan), moet u alle partities op de harde schijf (behalve de systeempartities) formatteren om ze een bestandssysteem toe te wijzen. Zonder een bestandssysteem is de schijfpartitie gewoon ontoegankelijk.

Een schijf formatteren in Windows 7
Een schijf formatteren in Windows 7

Het is nodig

een computer met Windows 7

instructies:

Stap 1

De eerste manier om een ​​harde schijf in Windows 7 te formatteren is als volgt. U moet naar "Computer" gaan. Als dit pictogram niet op uw bureaublad staat, kunt u het openen via het menu Start. Om dit menu op te roepen, klikt u op de taakbalk met de linkermuisknop op de knop "Start". De regel "Computer" staat in de rechterkolom. Klik met de linkermuisknop op deze regel.

Stap 2

Vervolgens ziet u dat het venster een lijst met alle partities op de harde schijf weergeeft. Je kunt het formatteren, en als het besturingssysteem voor de eerste keer is geïnstalleerd, zijn zelfs alle partities (behalve de systeempartities) uiterst noodzakelijk. De Windows 7-systeempartitie wordt uitgevoerd onder het NTFS-bestandssysteem en u mag deze niet aanraken.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu "Formaat". Het enige wat u hoeft te doen is het vakje naast "Snelle, duidelijke inhoudsopgave" aan te vinken. Het kan ook zijn dat dit item automatisch wordt aangevinkt.

Stap 4

Klik op "Begin". Er verschijnt een venster met de melding dat alle gegevens tijdens het formatteringsproces worden vernietigd. Klik OK. Het formatteringsproces begint. Na een paar seconden wordt de schijf geformatteerd.

Stap 5

U kunt een harde schijfpartitie ook formatteren met behulp van de opdrachtregel. Klik hiervoor op "Start", vervolgens - "Alle programma's" en "Standaardprogramma's". Zoek vervolgens de opdrachtregel en start deze door te dubbelklikken op de linkermuisknop.

Stap 6

Voer bij de opdrachtprompt het formaat D: in. De letter D is slechts een voorbeeld. In plaats daarvan kunt u elke andere stationsletter invoeren (behalve de systeemletter). Druk na het invoeren van de opdracht op de Enter-toets. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gewaarschuwd voor het verwijderen van informatie. Druk op Y. Wacht een paar seconden, dan wordt de harde schijf geformatteerd.

Populair per onderwerp