Hoe Winxp Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Winxp Te Repareren
Hoe Winxp Te Repareren

Video: Hoe Winxp Te Repareren

Video: Windows Repair: How to repair your Windows XP PC with your Boot-Disc 2022, November
Anonim

Er zijn verschillende methoden om het besturingssysteem Windows XP te repareren. Hiervoor is meestal een installatieschijf of LiveCD nodig, maar soms kunt u ook zonder hulpprogramma's.

Hoe winxp te repareren
Hoe winxp te repareren

Het is nodig

Windows XP-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Als uw computer vastloopt tijdens het laden van het besturingssysteem, kunt u proberen de standaardmethoden te gebruiken om deze weer in een werkende staat te herstellen. Start uw computer opnieuw op en druk op F8 nadat de harde schijf is opgestart. Er verschijnt een menu met verschillende opties om door te gaan met het starten van het besturingssysteem.

Stap 2

Selecteer Laatst bekende goede configuratie. Na activering worden de wijzigingen die mogelijk van invloed zijn geweest op de systeemprestaties, geannuleerd. Als het op deze manier niet mogelijk was om de werkende staat van Windows XP te herstellen, start dan de computer opnieuw op en open het bovenstaande menu.

Stap 3

Selecteer "Veilige modus". Als de computer het besturingssysteem met succes opstart in de veilige modus, volgt u het herstelproces. Open het menu Start en vouw het menu Alle programma's uit. Open nu het submenu "Systeem" in het menu "Accessoires". Selecteer "Systeemherstel".

Stap 4

Selecteer nu het controlepunt op basis van de datum waarop het is gemaakt. Klik op de knop "Herstellen" en wacht tot dit proces is voltooid. Start uw computer opnieuw op en start het besturingssysteem Windows XP normaal.

Stap 5

Als de reden voor het onvermogen om het besturingssysteem te starten een storing in de opstartsector is, start u de computer opnieuw op nadat u de installatieschijf van Windows XP in het station hebt geplaatst. Wacht tot het eerste menu met drie items verschijnt. Druk op de R-toets om naar de systeemherstelconsole te gaan.

Stap 6

Na een tijdje wordt er een menu geopend waarin u wordt gevraagd een systeem te selecteren om op te starten. Als op deze harde schijf alleen Windows XP is geïnstalleerd, drukt u op het cijfer 1 en de Enter-toets. Typ fixboot op de volgende regel en druk op Enter. Druk nu op de Y- en Enter-toetsen. Start uw computer opnieuw op nadat het bericht "Nieuwe opstartsector is geschreven" verschijnt.

Populair per onderwerp