Hoe Windows XP Te Herstellen Via De Console

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Te Herstellen Via De Console
Hoe Windows XP Te Herstellen Via De Console

Video: Hoe Windows XP Te Herstellen Via De Console

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Мы запускали Windows на Xbox! … Вроде, как бы, что-то вроде 2023, Januari-
Anonim

Als uw recent geïnstalleerde Windows-besturingssysteem stopt met laden nadat u op de aan / uit-knop hebt gedrukt, die zich op de behuizing van de systeemeenheid bevindt, raak dan niet in paniek, want het systeem kan worden hersteld met behulp van de installatieschijf.

Hoe Windows XP te herstellen via de console
Hoe Windows XP te herstellen via de console

Het is nodig

distributiekit van het besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

U kunt de activiteit van het besturingssysteem altijd herstellen met behulp van het hulpprogramma Systeemherstel of het laden van de veilige modus. Maar gebruikers hebben niet altijd met zo'n probleem te maken, meestal komt het niet overeen met het gekoesterde Microsoft-logo. In dit geval kunt u de herstelconsole gebruiken.

Stap 2

Om het hulpprogramma Windows XP Recovery Console te laden, moet u uw computer opnieuw opstarten, op de Delete-toets drukken en naar het menu BIOS Setup gaan. Ga naar het tabblad Opstarten en selecteer cd of dvd-rom als de primaire opstartbron. Om het BIOS-menu te verlaten, drukt u op de F10-toets en selecteert u Ja. Bevestig uw keuze door op de Enter-toets te drukken.

Stap 3

Plaats de cd met het installatiepakket van het besturingssysteem Windows XP. Wacht tot het venster "Windows XP installeren" verschijnt tijdens het laden van deze schijf. Let op de "Om Windows XP te herstellen met behulp van de herstelconsole, drukt u op de R (Reparatie)-toets."

Stap 4

Er verschijnt een bericht op het scherm waarin het systeem u vraagt ​​om het beheerderswachtwoord in te voeren, indien ingesteld. Druk na het invoeren van het wachtwoord op de Enter-toets.

Stap 5

U ziet de volgende regel: C: WINDOWS>. Voer de opdracht fixmbr in, die de nieuwe locatie voor de opstartsector zal instellen, omdat: zijn afwezigheid leidde tot dit probleem. Er verschijnt een waarschuwing over de wijzigingen die zijn aangebracht aan de opstartpartitie op het scherm: je maakt het niet erger voor je systeem, dus voer het symbool y (ja) in.

Stap 6

Het scherm toont een inscriptie over de download naar de fysieke schijf, gevolgd door een bericht over de succesvolle download. Wanneer de regel "C: WINDOWS>" op het scherm verschijnt, voert u de opdracht fixboot in.

Stap 7

Beantwoord het bericht dat verschijnt met ja door het symbool y in te voeren. Wanneer de regel "Nieuwe opstartsector is geschreven" verschijnt, start u uw computer opnieuw op en drukt u op de knop Verwijderen om het BIOS-menu te openen.

Stap 8

Verander het opstartapparaat van de schijf naar de harde schijf. Druk op F10 en selecteer y. De opstartsector van het systeem is volledig hersteld.

Populair per onderwerp