Wat Is Microsoft Silverlight?

Inhoudsopgave:

Wat Is Microsoft Silverlight?
Wat Is Microsoft Silverlight?

Video: Wat Is Microsoft Silverlight?

Video: Что такое Silverlight и что с ним можно сделать? 2022, November
Anonim

Microsoft Silverlight is een softwareplatform dat wordt gedistribueerd als een plug-in voor een browser en waarmee u audio, videoclips, evenals animaties en vectorafbeeldingen kunt uitvoeren op websites waar deze technologie is geïmplementeerd.

Wat is Microsoft Silverlight?
Wat is Microsoft Silverlight?

Silverlight-applicatie

Silverlight is verantwoordelijk voor het weergeven van afbeeldingen en afbeeldingen in de browser van de gebruiker en biedt een implementatie van technologie voor het weergeven van actieve inhoud. Het platform wordt ook veel gebruikt om widgets te maken voor Windows Vista en Windows Sidebar.

De technologie implementeert het afspelen van WMA-, WMV- en MP3-formaten, maar hoeft geen extra modules van de gebruiker te installeren, aangezien het werd geïmplementeerd in de Windows Media Player-extensie. Silverlight wordt veel gebruikt op internet vanwege het grote aantal mogelijke tools om met de interface te werken, waardoor de mogelijkheden van de gebruiker en de webontwikkelaar worden uitgebreid.

Silverlght kan in elke taal uit het.NET-framework worden geschreven.

Silverlight is een alternatieve manier om live content op websites te creëren. Naast deze oplossing van Microsoft worden technologieën als Adobe Flash, HTML 5 en JavaFX veel gebruikt op internet.

Silverlight installeren voor een gebruiker

Tot op heden is de nieuwste versie van de module Silverlight 5, die beschikbaar is op de officiële website van het project dat door Microsoft is gemaakt. Ga naar de website van het bedrijf in het gedeelte voor het downloaden van plug-ins met behulp van de browser die u gebruikt. Klik op de link Nu downloaden en wacht tot het downloaden van het installatiebestand is voltooid.

Silverlight wordt ondersteund door alle moderne Windows- en MacOS-desktopbesturingssystemen.

Voer het gedownloade bestand uit en klik in het venster dat verschijnt op de knop "Nu installeren" om het product te installeren. Sluit de programma's die u gebruikt om met internet te werken en wacht tot de bewerking van het uitpakken van bestanden is voltooid. Nadat de installatie is voltooid, ontvangt u een melding op het scherm. Klik op de knop "Sluiten" en start uw internetbrowser. U kunt nu inhoud afspelen op sites die deze technologie voor het weergeven van inhoud gebruiken.

Nadelen van technologie

Er is ook een Silverlight-versie voor telefoons met Windows Phone. Silverlight is echter niet beschikbaar voor Android- en iOS-platforms, waardoor de technologie niet beschikbaar is voor bijna alle mobiele platforms. Dit betekent dat applicaties die erop zijn geschreven alleen beschikbaar zijn voor computergebruikers.

Een van de nadelen van de technologie is de onmogelijkheid van de plug-in om te werken met andere systemen dan Windows en OS X. Ook zal een programma geschreven in Silverlight niet starten als de gebruiker geen internetverbinding heeft.

Populair per onderwerp