Autorun Inschakelen

Inhoudsopgave:

Autorun Inschakelen
Autorun Inschakelen

Video: Autorun Inschakelen

Video: Как создать AutoRun 2022, December
Anonim

Autorun is ontworpen om automatisch uitvoerbare bestanden op de schijf te starten. Er is bijvoorbeeld een videofragment opgenomen op een dvd-schijf, wanneer de schijf wordt geladen door het besturingssysteem, zal autorun plaatsvinden, d.w.z. de video op de schijf wordt afgespeeld.

Autorun inschakelen
Autorun inschakelen

Het is nodig

  • - het bewerken van het register;
  • - autorun-schijven instellen.

instructies:

Stap 1

Autorun is op twee manieren geconfigureerd: programmatisch (met behulp van standaardinstellingen van het besturingssysteem) en systemisch (met behulp van de register-editor). Beide methoden vullen elkaar aan: als u autorun programmatisch configureert, maar de functie van het automatisch lezen van de schijfinhoud zelf niet werkt, wordt het werk gedaan door de afvoer.

Stap 2

Het bewerken van het register wordt gedaan via de editor, die kan worden gestart met behulp van de applet "Uitvoeren". Om dit te doen, klikt u op het menu "Start" en selecteert u de opdracht "Uitvoeren". De hierboven beschreven applet zal voor je verschijnen, voer in het lege veld van dit venster de regedit-opdracht in en klik op de knop "OK".

Stap 3

In het applicatievenster dat wordt geopend, als u er nog niet mee hebt gewerkt, is de werkruimte verdeeld in 2 delen: aan de linkerkant zijn er takken en registersleutels, aan de rechterkant zijn er parameters met waarden. Open aan de linkerkant van het venster de tak HKEY_LOCAL_MACHINE, zoek de sectie SYSTEM, dan de sectie CurrentControlSet, de sectie Services en de sectie Cdrom.

Stap 4

Zoek in het rechterdeel van het venster de regel AutoRun, dubbelklik met de linkermuisknop op deze parameter om de waarde van 0 in 1 te wijzigen. Als u de computer opnieuw opstart, worden alle wijzigingen die u in het register hebt aangebracht, toegepast.

Stap 5

Na het opstarten van de computer, moet u de rollen van programma's verdelen wanneer de schijf automatisch start: welk programma wordt geopend voor een audioschijf, welk programma zal video afspelen, enz. Klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm". In het geopende venster moet u het gedeelte "Hardware en geluiden" starten en vervolgens het item "Autorun" openen (voor Windows XP) of in de map "Configuratiescherm" onmiddellijk "Autorun" openen (voor Windows Vista en Windows 7).

Stap 6

Vink in het geopende venster het vakje aan naast "Autorun gebruiken voor alle media en apparaten" (het is standaard al geïnstalleerd). Nu moet u programma's prioriteren. Nadat u alle regels in deze docker hebt gewijzigd, klikt u op de knop "Opslaan".

Populair per onderwerp