Hoe U Het Uiterlijk Van Uw Bureaublad Kunt Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Uiterlijk Van Uw Bureaublad Kunt Veranderen
Hoe U Het Uiterlijk Van Uw Bureaublad Kunt Veranderen

Video: Hoe U Het Uiterlijk Van Uw Bureaublad Kunt Veranderen

Video: Hoe U Het Uiterlijk Van Uw Bureaublad Kunt Veranderen
Video: Windows 10: Bureaublad aanpassen 2024, April
Anonim

Het beheer van het uiterlijk van het bureaublad en de meeste andere elementen van de grafische interface van het Windows-besturingssysteem wordt verzameld in één onderdeel van het systeem. U kunt er op verschillende manieren toegang toe krijgen - het verschil is voornamelijk te wijten aan de versie van het gebruikte besturingssysteem. In sommige gevallen kunt u niet zonder aanvullende software.

Hoe u het uiterlijk van uw bureaublad kunt veranderen
Hoe u het uiterlijk van uw bureaublad kunt veranderen

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding op uw bureaublad. Als de computer Windows XP gebruikt, vindt u in de onderste regel van het pop-upcontextmenu het item "Eigenschappen" - selecteer het.

Stap 2

Standaard wordt het venster met weergave-eigenschappen geopend op het tabblad Thema's - hier kunt u de hele set ontwerpelementen wijzigen, inclusief de achtergrondafbeelding en de stijl van pictogrammen op het bureaublad. Het geluidsschema, het ontwerp van de toepassingsvensters, het uiterlijk van de cursors en het opstartscherm zullen ook worden gewijzigd. Als u besluit deze optie te gebruiken, opent u de vervolgkeuzelijst met een lijst met beschikbare thema's, selecteert u de juiste en klikt u op de knop "Toepassen". De aangebrachte wijzigingen worden van kracht, maar als het resultaat u niet bevalt, kunt u een andere optie uit de lijst proberen.

Stap 3

Om alleen de elementen van het bureaublad te wijzigen, en niet het thema in het algemeen, gaat u naar het tabblad "Desktop". Selecteer in de lijst met achtergronden een nieuwe afbeelding voor de "achtergrond" en klik op de knop "Bureaublad aanpassen" om toegang te krijgen tot de pictogramopties. Deze knop opent een apart venster, waarvan u met de bedieningselementen de samenstelling van de snelkoppelingen voor systeemelementen op het bureaublad en hun uiterlijk kunt wijzigen.

Stap 4

In latere Windows-besturingssystemen - Vista en Seven - selecteert u in plaats van het item "Eigenschappen" in het bureaubladcontextmenu de regel "Personalisatie". Dit item zal een venster openen waarin de thema's worden gepresenteerd met voorbeeldafbeeldingen, veel informatiever dan de vervolgkeuzelijst in Windows XP. Selecteer en klik op het themapictogram. Als u alleen de achtergrondafbeelding van het bureaublad wilt wijzigen, opent u het bijbehorende dialoogvenster door op het meest linkse pictogram onder de tabel met thema-opties te klikken.

Stap 5

In sommige "jongere" versies van Windows is de mogelijkheid om het uiterlijk van het bureaublad te wijzigen door de fabrikant uitgeschakeld. Het is mogelijk om dit verbod op een legale manier te omzeilen met behulp van gespecialiseerde programma's. Ze zijn te vinden op internet en van daaruit te downloaden - het kunnen bijvoorbeeld WindowBlinds, DesktopX, StyleXP, ObjectDock en een groot aantal andere soortgelijke toepassingen zijn.

Aanbevolen: