Hoe De Veilige Modus Van Windows 8 In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Veilige Modus Van Windows 8 In Te Schakelen
Hoe De Veilige Modus Van Windows 8 In Te Schakelen

Video: Hoe De Veilige Modus Van Windows 8 In Te Schakelen

Video: Hoe De Veilige Modus Van Windows 8 In Te Schakelen
Video: De Veilige Modus opstarten vanuit Windows 8 2024, April
Anonim

In de veilige modus kunnen gebruikers van pc's met het geïnstalleerde Windows-besturingssysteem pc's diagnosticeren en verschillende problemen oplossen.

Hoe de veilige modus van Windows 8 in te schakelen
Hoe de veilige modus van Windows 8 in te schakelen

Veilige modus is een speciale modus die vóór Windows 8 werd gestart met de F8-toets. De nieuwste versie van dit besturingssysteem start vrij snel op en daarom is het niet altijd mogelijk om deze modus met dezelfde sleutel te starten. Er zijn verschillende vrij eenvoudige manieren om het besturingssysteem in deze modus te starten.

Standaard Optie:

U kunt een speciaal hulpmiddel gebruiken - "Systeemconfiguratie". Om dit programma uit te voeren, moet u in het menu "Start" "Uitvoeren" invoeren in het zoekveld en in het venster dat verschijnt de opdracht Msconfig.exe schrijven. Er verschijnt een speciaal venster waarin u naar het tabblad "Download" moet gaan. Hier wordt een lijst weergegeven met alle besturingssystemen die op de pc zijn geïnstalleerd. U moet Windows 8 selecteren en in de "Opstartopties" het vakje naast het item "Veilige modus" aanvinken. Na het opnieuw opstarten start de computer in de veilige modus.

Veilige modus starten vanuit het scherm Opties

Als u bijvoorbeeld nog niet bent ingelogd, kunt u de SHIFT-knop op uw toetsenbord ingedrukt houden en op het aan/uit-pictogram op het inlogscherm klikken en Opnieuw opstarten selecteren. Er wordt een speciaal menu geopend waarin u het item "Diagnose" en vervolgens "Aanvullende parameters" moet selecteren. Wanneer het volgende venster verschijnt, moet u "Boot Options" en "Restart" selecteren. Nadat de computer opnieuw is opgestart, verschijnt een lijst met verschillende opties op het scherm, waar u een van de drie typen Windows 8 Veilige modus kunt kiezen.

Verwisselbare systeemherstelmedia

Naast alle genoemde opties is er nog een andere, namelijk het gebruik van een cd of USB-flashstation om het systeem te herstellen. Nadat de schijf of USB is geladen, wordt de gebruiker gevraagd een toetsenbordindeling te selecteren uit de voorgestelde opties. Na selectie opent het optiescherm, precies hetzelfde als bij de vorige optie. Alle manipulaties zullen absoluut identiek zijn aan die in het vorige geval. Het is vermeldenswaard dat in Windows 8.1 het maken van een systeemherstelschijf gewoon niet werkt.

Alle gepresenteerde opties zijn zeer eenvoudig uit te voeren, wat betekent dat zelfs een beginner het probleem aan kan. In elk geval, zelfs als u geen tijd had om op de F8-toets te drukken (of het werkt niet op het toetsenbord), dan zal een van de bovenstaande methoden helpen om het besturingssysteem in de veilige modus op te starten.

Aanbevolen: