Hoe Maak Je Een Koelere Achtergrondverlichting?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Koelere Achtergrondverlichting?
Hoe Maak Je Een Koelere Achtergrondverlichting?

Video: Hoe Maak Je Een Koelere Achtergrondverlichting?

Video: Hoe Maak Je Een Koelere Achtergrondverlichting?
Video: Hoe hang je een lamp op aan het plafond? | Eigen Huis u0026 Tuin helpt 2024, April
Anonim

Gebruikelijke methoden voor het verlichten van computerventilatoren omvatten het gebruik van speciale apparaten die zijn uitgerust met transparante bladen, zoals weergegeven in de afbeelding. Er is echter een manier om de koeler te verlichten, waarbij niet alleen de ventilator moet worden vervangen, maar zelfs moet worden verwijderd.

Hoe maak je een koelere achtergrondverlichting?
Hoe maak je een koelere achtergrondverlichting?

instructies:

Stap 1

Schakel het besturingssysteem van de computer uit, schakel de computer uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Stap 2

Verwijder de linker zijklep van de systeemeenheid. Als het nog geen transparant inzetstuk heeft, installeer het dan. Personen die nieuw zijn met het gebruik van snijgereedschap voor plaatstaal (zoals een dremel) dienen contact op te nemen met een gekwalificeerde technicus om de kap te herwerken.

Stap 3

Neem een blauwe LED en een 200 ohm 0,5W weerstand. Zet ze in serie en sluit ze aan tussen de zwarte en rode draden die uit de voeding komen. Voorkom kortsluiting, isoleer alle verbindingen zorgvuldig. Let op de polariteit: rode draad - plus.

Stap 4

Plaats de systeemeenheid horizontaal. Gebruik een witte stopverf om over tekst op papier te schilderen. Verf elk van de ventilatorbladen wit. Breng geen stopverf aan op de randen van de bladen, anders loopt de ventilator vast. Laat de stopverf bovendien niet op het moederbord en andere computeronderdelen druppelen. Breng het in een zeer dunne laag aan. Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, schilder dan niet over de hele bladen, maar breng er een paar dunne streken op aan.

Stap 5

Wacht tot de stopverf helemaal droog is. Neem dan een gele of oranje fluorescerende kantoorstift. Gebruik het om de witte randen of strepen op de bladen volledig te schilderen.

Stap 6

Bevestig de LED stevig zodat deze op een afstand van enkele centimeters op de lamellen schijnt.

Stap 7

Bouw uw computer en zet hem aan. Zorg ervoor dat de ventilator draait en dat de LED de bladen verlicht. De fosfor in de markeerverf zet het blauwe licht om in geel of oranje en de bladen lijken vanzelf te gloeien. Als het glas in het deksel van de systeemeenheid diepgeel is, zal het licht van de LED zelf niet zichtbaar zijn, wat het effect van de schijnbare gloed van de lamellen zelf zal versterken.

Aanbevolen: