Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Programma

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Programma
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Programma

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Programma

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Programma
Video: How to Take a Screenshot on Windows 10 2024, April
Anonim

Een screenshot is een momentopname van een afbeelding van een beeldscherm, opgeslagen als een grafisch bestand op een computer. De op deze manier verkregen afbeelding kan worden verwerkt in de ingebouwde editor van het gebruikte programma, in standaard Windows-applicaties of een ander programma dat is ontworpen om met afbeeldingen te werken. Op internet vindt u veel programma's waarmee u een schermafbeelding van een pagina kunt maken en een afbeelding in een handig formaat kunt opslaan. Snagit is zo'n programma, met een ingebouwde afbeeldingseditor.

Hoe maak je een screenshot van het programma
Hoe maak je een screenshot van het programma

instructies:

Stap 1

Download Snagit via de link aan het einde van het artikel. Op de officiële pagina van de ontwikkelaar van het programma is een gratis versie met een beperkte gebruiksduur (30 dagen) beschikbaar om te downloaden. Installeer het programma op uw computer.

Stap 2

Voer het geïnstalleerde programma uit en selecteer een schermfragment om een screenshot te maken. Druk in het geopende venster op de rode startknop om het proces voor het vastleggen van afbeeldingen te starten. Selecteer de gewenste sectie met behulp van de gele grenslijnen en pijlen. Klik met de linkermuisknop om het geselecteerde fragment op te slaan. Het wordt automatisch naar de afbeeldingseditor gestuurd, waarvan het venster onmiddellijk wordt geopend na het maken van een momentopname.

Stap 3

Sla de resulterende schermafbeelding op in de programmabibliotheek of in een andere map die u definieert voor het opslaan van dergelijke afbeeldingen. Het bestand kan in de programma-editor worden verwerkt of voor bewerking worden opgeslagen in een van de voorgestelde formaten.

Aanbevolen: