Hoe Een Programma Op Een Computer Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Op Een Computer Te Vinden
Hoe Een Programma Op Een Computer Te Vinden

Video: Hoe Een Programma Op Een Computer Te Vinden

Video: Hoe Een Programma Op Een Computer Te Vinden
Video: Hoe HP Software en Drivers vinden en downloaden 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel programma's op een computer geïnstalleerd, die moeilijk te begrijpen kunnen zijn. Soms moeten ze opnieuw worden geïnstalleerd of verwijderd omdat ze niet nodig zijn, maar om dit te doen, moet u eerst het programma vinden dat u nodig hebt.

Hoe een programma op een computer te vinden
Hoe een programma op een computer te vinden

De geliefde "Start"-knop"

Om een programma te vinden, kijkt u eerst goed naar het bureaublad van uw computer. In de regel maken de meeste programma's, wanneer ze zijn geïnstalleerd, standaard automatisch een snelkoppeling op het bureaublad of in het onderste configuratiescherm. Daarom is er ook een programmapictogram op het bedieningspaneel te vinden. U hoeft alleen maar op de snelkoppeling te klikken om deze of gene toepassing te starten.

U kunt ook een programma vinden via de knop "Start". Klik erop en een vervolgkeuzevenster toont een lijst met de programma's die u het vaakst gebruikt. Als u de vereiste toepassing niet in deze lijst ziet, klikt u op de knop "Alle programma's", waarna een gedetailleerde lijst van alle programma's die op de computer zijn geïnstalleerd, wordt geopend in het vervolgkeuzevenster.

Door op het pictogram naast de toepassing te klikken, kunt u deze starten of de extra secties openen, zoals installatie, help en andere.

Programma's zoeken

U kunt ook op een andere manier naar de lijst met programma's gaan. Maar daarvoor moet u ook eerst op de knop "Start" klikken, waarna u in het geopende venster het gedeelte "Configuratiescherm" moet vinden en door op deze inscriptie te klikken ernaartoe gaat.

Vervolgens moet u het item "Programma's en functies" vinden en op de link klikken om naar de lijst met geïnstalleerde programma's te gaan. Deze lijst wordt in het linkerdeel van het nieuwe venster weergegeven in de vorm van een tabel, waarin de naam van het programma, de uitgever, de grootte, de versie en de installatiedatum in alfabetische volgorde worden aangegeven.

Beweeg de muiscursor over het programma, klik met de rechtermuisknop en selecteer de actie die moet worden uitgevoerd met betrekking tot het geselecteerde programma. U kunt deze wijzigen, verwijderen of herstellen.

Zonder dit menu te verlaten, kunt u de geïnstalleerde updates op uw computer bekijken. Om dit te doen, vindt u in het rechterdeel van het werkvenster het opschrift "Geïnstalleerde updates bekijken". Klik erop en daarna wordt een lijst geopend waarin u een of andere update kunt selecteren en er een aantal bewerkingen mee kunt uitvoeren, waaronder het verwijderen van uw computer.

Als u naar het gedeelte "Configuratiescherm" gaat (in het Windows-besturingssysteem), kunt u het gedeelte "Programma's en onderdelen" niet onmiddellijk vinden. Gebruik de zoekfunctie. Om dit te doen, zoekt u in het venster dat in de rechterbovenhoek wordt geopend de regel met de woorden "Zoeken in het configuratiescherm". Voer uw trefwoord in (in dit geval "programma's") en ga naar de pagina met de gevonden resultaten. De zoekopdracht wordt in de regel als eerste weergegeven in de gevonden lijst. U hoeft alleen de gewenste optie te selecteren en naar het gedeelte met de geïnstalleerde programma's te gaan.

Aanbevolen: