Kan Een Laptop Als Monitor Worden Gebruikt?

Inhoudsopgave:

Kan Een Laptop Als Monitor Worden Gebruikt?
Kan Een Laptop Als Monitor Worden Gebruikt?

Video: Kan Een Laptop Als Monitor Worden Gebruikt?

Video: Kan Een Laptop Als Monitor Worden Gebruikt?
Video: Use a Laptop as a Monitor - How to Use Your Laptop as a Second Monitor 2024, Mei
Anonim

Soms zijn er situaties waarin iemand op het meest cruciale moment problemen heeft met computerapparatuur. Zo kan er een situatie ontstaan waarin u een laptop als monitor moet gebruiken. Kan dit en hoe?

Kan een laptop als monitor worden gebruikt?
Kan een laptop als monitor worden gebruikt?

Kabelverbinding

De meest betrouwbare en stabiele manier om van een laptop een monitor te maken, is door een kabelverbinding te gebruiken. Het type aansluiting is afhankelijk van het laptopmodel, maar het zijn bijna altijd VGA- of HDMI-aansluitingen. In zeldzame gevallen heeft een laptop mogelijk één connector en een pc - een andere, en dan moet u een gespecialiseerde adapter gebruiken om twee apparaten aan te sluiten.

Nadat je de kabel hebt geïdentificeerd en de twee apparaten hebt aangesloten, moet je naar de weergave-instellingen gaan. Om dit te doen, moet u uw pc inschakelen, wachten tot het bureaublad is geladen en naar de eigenschappen van de schermresolutie gaan. De weergave-opties verschijnen in het venster dat wordt geopend.

Om een laptop als beeldscherm te gebruiken, is het noodzakelijk om een monitor op naam te selecteren in de lijst met beschikbare beeldschermen. Daarna kunt u een van de items kiezen - een van de monitoren laten werken, de afbeelding dupliceren of de monitoren uitbreiden. Bevestig uw acties met de knoppen "Toepassen" en "OK".

Voor- en nadelen van kabelverbinding:

De pluspunten zijn onder meer:

  • betrouwbaarheid;
  • stabiele verbinding;
  • eenvoudige installatie.

De nadelen zijn onder meer de volgende punten:

  • het is waarschijnlijk dat een persoon geen kabel heeft;
  • mismatch tussen de connectoren op de pc en laptop;
  • de noodzaak om een adapter aan te schaffen.

Veel mensen gebruiken deze methode echter als u een laptop als beeldscherm met een werkende pc-monitor wilt gebruiken.

Wifi verbinding

Als uw computer Windows 7 of hoger draait (dit geldt ook voor MacOS), kunt u de Air Display-software installeren. Het maakt het mogelijk om snel een laptop via wifi aan te sluiten op een pc. Maar hiervoor moet het programma onmiddellijk op twee apparaten worden geïnstalleerd. Het programma zelf zal u vertellen hoe u dit moet doen.

Als alternatief kunt u het MaxiVista-hulpprogramma gebruiken dat is ontworpen om hetzelfde te doen. Er zijn twee versies van dit programma:

  • serverruimte (geïnstalleerd op het hoofdapparaat);
  • client (geïnstalleerd op een beheerd apparaat).

Wanneer u dit hulpprogramma voor de eerste keer uitvoert, zal de server de laptopclient automatisch detecteren. Nadat de software op de laptop is aangesloten, vraagt het programma u om een aantal stappen uit te voeren en vervolgens de laptop als monitor te gebruiken. Het belangrijkste nadeel van het hulpprogramma is het betaalde gebruik.

In plaats daarvan kunt u RDesktop, het meer populaire TeamViewer en andere vergelijkbare programma's gebruiken. Toegegeven, deze programma's verschillen in meer gecompliceerde configuratie en niet zo rijke functionaliteit, maar TeamViewer kan bijvoorbeeld gratis worden gebruikt zonder beperkingen.

Aanbevolen: