Welke Tools Worden Waarvoor Gebruikt In "Photoshop"

Inhoudsopgave:

Welke Tools Worden Waarvoor Gebruikt In "Photoshop"
Welke Tools Worden Waarvoor Gebruikt In "Photoshop"

Video: Welke Tools Worden Waarvoor Gebruikt In "Photoshop"

Video: Welke Tools Worden Waarvoor Gebruikt In
Video: Photoshop voor beginners #1 - Werkbalken, uitsnijden en afbeeldingsgrootte 2024, Mei
Anonim

Door hun doel zijn de gereedschappen in Photoshop onderverdeeld in vier categorieën: selectie, beweging en bijsnijden; meting; retoucheren en schilderen; opstellen en tekst. Ze bevinden zich allemaal op een speciaal paneel, dat zich aan de linkerkant van het scherm bevindt. Tegelijkertijd worden tools die qua functionaliteit vergelijkbaar zijn, gegroepeerd in sets. De kleine zwarte driehoek in de rechterbenedenhoek van de knop geeft aan dat er verschillende tools onder staan.

Photoshop heeft verschillende hulpmiddelen voor beeldverwerking
Photoshop heeft verschillende hulpmiddelen voor beeldverwerking

instructies:

Stap 1

Selectie vormt de kern van het werken met een afbeelding in Photoshop. Het is met zijn hulp dat u het programma laat zien met welk fragment van de afbeelding u wilt werken. U kunt een selectie maken op basis van de vorm of kleur.

Stap 2

Om een geometrisch correct gebied te selecteren, worden vier gereedschappen uit de selectiekaderset - "Gebied" gebruikt. Ze bevinden zich allemaal onder één knop en worden opgeroepen door de sneltoets M. U kunt ertussen schakelen met de sneltoets Shift + M.

Stap 3

Om een selectie in vrije vorm te maken, gebruikt u een van de drie Lasso Lasso-tools, die worden aangeroepen door de sneltoets L. Merk op dat Magnetische Lasso wordt gebruikt als er een scherp contrast is tussen het geselecteerde object en het omliggende gebied.

Stap 4

Voor selectie op kleur zijn er hulpmiddelen voor snelle selectie - "Snelle selectie", die goed werkt bij contrasterende afbeeldingen, het markeren van pixels van een bepaalde kleur, en Toverstaf - "Toverstaf", handig voor het selecteren van grote homogene gebieden (W-toets).

Stap 5

Om selecties te maken, wordt ook de modus Snel masker gebruikt. Om ernaartoe te gaan, moet u op de sneltoets Q drukken. Gebruik voor een nauwkeurige selectie van de contour bovendien het gereedschap Pen - "Pen" (toets P).

Stap 6

U kunt een laag of een selectie verplaatsen met het speciale gereedschap Verplaatsen. Houd de Shift-toets ingedrukt om strikt verticaal of horizontaal te bewegen. En als je Alt ingedrukt houdt terwijl je beweegt, maakt Photoshop een kopie van het object (V-toets).

Stap 7

Gebruik de gereedschapsgroep Bijsnijden - "Frame" om de afbeelding bij te snijden of het perspectief van de afbeelding te corrigeren. Dezelfde set bevat nog twee tools voor webdesign: Slice - "Snijden", het verdelen van de afbeelding in segmenten, en Slice Select - "Selecteer segmenten" (toets C).

Stap 8

Om een voorbeeld te nemen van de kleur die al in de afbeelding aanwezig is, gebruikt u de tool Eardropper - "Eyedropper". Color Sampler - Met "Color Sampler" kunt u de geselecteerde kleuren markeren. Tool 3D-materiaal-pipet - "3D-materiaal-pipet" wordt gebruikt om de kleur van een 3D-object te definiëren (toets E).

Stap 9

Er zijn meerdere tools onder dezelfde knop: Liniaal - "Ruler" stelt de maatschaal in het document in; Notities - "Commentaar", hiermee kunt u een tekstnotitie toevoegen; Telling - "Teller" wordt gebruikt om een digitale teller in de afbeelding in te voegen (I-toets).

Stap 10

Er zijn vijf retoucheerhulpmiddelen in Photoshop. Kleine huidonvolkomenheden zoals moedervlekken of puistjes worden verwijderd met de Spot Healing Brush en de Healing Brush. Voor het werken met grotere fragmenten is de tool Patch geschikt.

Stap 11

Deze set bevat ook het Rode-ogen-hulpmiddel voor het verwijderen van rode ogen en Inhoudsbewuste verplaatsing / Inhoudsbewuste schaal voor Inhoudsbewuste verplaatsing / Inhoudsbewuste schaal waarmee geselecteerde objecten worden verplaatst of geschaald (J-toets).

Stap 12

Bekijk nu de grootste groep Photoshop-tekengereedschappen. De belangrijkste is het penseel - "Brush", dat een groot aantal variëteiten en instellingen heeft.

Stap 13

Potlood - "Potlood" verschilt van een penseel in een hardere markering en wordt gebruikt om dunne lijnen te maken. Kleurvervanging - "Kleurvervanging" wordt gebruikt om bepaalde delen van de afbeelding opnieuw te kleuren. Mixer Brush - "Mix brush" creëert een imitatie van schilderen (toets B).

Stap 14

Clone Stamp Tool - Stempel verandert het ene deel van de afbeelding in het andere. Het kloongebied wordt handmatig geselecteerd. De variatie van patroonstempel - "Patroonstempel" stelt u in staat om het geselecteerde patroon aan de afbeelding toe te voegen (toets S).

Stap 15

De penseelgereedschappen Geschiedenis en Kunstgeschiedenis worden gebruikt in combinatie met het palet Geschiedenis om gegevens uit verschillende toestanden en momentopnamen over te brengen. Simuleer verschillende kunststijlen (Y-toets).

Stap 16

Eraser toolbox - "Gum" is ontworpen om de pixels van een laag te wissen. Achtergrondwisser - "Achtergrondwisser" en Magische gum - "Magische gum" werken alleen op contrasterende gebieden (toets E).

Stap 17

Als u een gebied van de afbeelding met één kleur wilt vullen, gebruikt u het gereedschap Verfemmer. Gebruik een verloop - "Gradient" om vloeiende overgangen te maken. Wanneer u met driedimensionale objecten werkt, hebt u het gereedschap 3D-materiaal selecteren nodig - het wordt gebruikt om een materiaalmonster te definiëren en toe te passen op een 3D-model (G-toets).

Stap 18

Om de randen van de afbeelding te verwerken, worden de tools Vervagen - "Vervagen" en Verscherpen - "Scherpte" gebruikt. Smudge - "Vinger" veegt het beeld uit. Er is geen sneltoets om deze tools aan te roepen.

Stap 19

Gebruik de Dodge Tool om de highlights te vergroten of een klein gebied lichter te maken. En om schaduwen te verwerken, gebruik Burn - "Dimmer". Verlaag de verzadiging met het gereedschap Spons (toets O).

Stap 20

Onder de Pen-knop bevindt zich een groep van vijf tools voor het maken en bewerken van paden op basis van ankerpunten. De pen wordt ook gebruikt om complexe objecten nauwkeurig te omlijnen om zo een masker of selectie te maken.

21

Om met tekst te werken, gebruikt u de hulpmiddelen van de groep Type - "Tekst". Hier kunt u een hulpmiddel selecteren voor het schrijven van horizontale of verticale tekst, en ook een van de hulpmiddelen voor tekstmasker gebruiken - "Tekstmasker" om tekst met textuur te maken. Pas de tekst aan met speciale paletten.

22

Om verschillende vormen te maken, is er een groep gereedschappen Rechthoek - "Vormen". Onder hen zijn er tools voor zowel het maken van regelmatige geometrische vormen als voor het tekenen van willekeurige. Tools Padselectie - "Padselectie" en Directe selectie - "Hoekselectie" selecteer de gemaakte lijnen voor latere wijziging.

23

Er zijn nog verschillende tools in Photoshop: Hand - "Hand" om door de afbeelding te navigeren, Weergave roteren - "Draai de weergave" om het canvas te draaien, Zoom - "Schaal", waarmee de weergaveschaal van de afbeelding wordt gewijzigd, indicatoren voor het selecteren van de hoofd- en achtergrondkleuren en daartussen schakelen.

Aanbevolen: