Windows-bureaublad: Hoe Het Goed Te Organiseren

Inhoudsopgave:

Windows-bureaublad: Hoe Het Goed Te Organiseren
Windows-bureaublad: Hoe Het Goed Te Organiseren

Video: Windows-bureaublad: Hoe Het Goed Te Organiseren

Video: Windows-bureaublad: Hoe Het Goed Te Organiseren
Video: Windows 10 - bureaublad organiseren 2023, Maart
Anonim

Als het bureaublad van uw pc rommelig is, is dit niet alleen lelijk, maar ook onhandig, omdat het moeilijk is om de benodigde documenten te vinden.

Windows-bureaublad: hoe het goed te organiseren
Windows-bureaublad: hoe het goed te organiseren

Uw werkruimte organiseren

Mappen, programma's, snelkoppelingen en meer onvermijdelijk verstoppen de werkruimte, waardoor het zoeken naar het benodigde document pijnlijke herinneringen wordt aan precies waar u het hebt opgeslagen. En soms merkt de gebruiker de rommel lange tijd niet. Als het tijd is om de verzamelde documenten te sorteren, komt er vaak een verdoving, hoe alles te systematiseren dat zich heeft verzameld.

Het ideaal is natuurlijk een optie waarbij de desktop altijd voorbeeldig en onder controle is. Als dit niet het geval is voor u, dan is het tijd om te leren hoe u uw bureaubladruimte kunt indelen.

Om dit te doen, maakt u er een regel van om snelkoppelingen naar de Windows-taakbalk vast te pinnen en ze niet op het bureaublad te dupliceren. Best handig, want je hoeft niet met je ogen te kijken naar het gewenste icoon op het bureaublad. En het Windows-bureaublad zelf blijft schoon. De Windows-taakbalk dient op zijn beurt als een tijdelijke opslag voor alles wat je nodig hebt, en belangrijker nog, alles is bij de hand. In de regel wordt al het overbodige sneller van de taakbalk verwijderd en raakt het bij actief gebruik ongeveer een keer per week verstopt.

Hulpmiddelen voor het organiseren van werkruimten

Er zijn gratis tools beschikbaar om u te helpen bij het organiseren van uw bureaubladsnelkoppelingen, zoals Fences. Fences is geschikt voor het Windows-bureaublad als een soort "omhulling" van bepaalde gebieden waarin de gebruiker snelkoppelingen plaatst en deze naar eigen inzicht indeelt. Het installatieproces is standaard en zal zelfs voor onervaren gebruikers geen problemen opleveren. Het wordt aanbevolen om de geïnstalleerde "partities" een naam te geven zoals ze op uw bureaublad zullen verschijnen. Je kunt ze naar eigen inzicht verplaatsen. In elk van deze scheidingszones kunnen documenten van een bepaald onderwerp worden gevouwen. Zo vind je veel sneller het document dat je nodig hebt. Hoewel sommige gebruikers periodieke crashes van dit programma melden, hangt het uiteindelijk af van de hardware van uw computer.

Er zijn andere manieren om uw Windows-bureaublad te organiseren. U kunt bijvoorbeeld een thematische afbeelding in een map met een bepaalde set documenten plaatsen. Dan verschijnt het minipictogram in de map en kunt u gemakkelijker in hun overvloed navigeren, omdat door de afbeelding de mappen op het bureaublad niet hetzelfde lijken.

Gebruik het programma VeBest Icon Groups, waarmee je een onbeperkt aantal handige en mooie panelen aan je desktop kunt toevoegen. Met hun hulp kunt u uw bureaublad schoon en netjes houden en het een aangename uitstraling geven.

Populair per onderwerp