Video Opnemen Op Schijf: Hoe Doe Je Het Goed

Inhoudsopgave:

Video Opnemen Op Schijf: Hoe Doe Je Het Goed
Video Opnemen Op Schijf: Hoe Doe Je Het Goed

Video: Video Opnemen Op Schijf: Hoe Doe Je Het Goed

Video: Video Opnemen Op Schijf: Hoe Doe Je Het Goed
Video: Wanneer Gebruik Je Een Handmicrofoon Bij Het Opnemen Van Een Video? 2024, April
Anonim

U kunt videobestanden op een cd- of dvd-schijf branden met elk gespecialiseerd programma of met de mogelijkheden van het besturingssysteem zelf. De tweede optie is niet in alle OS-versies mogelijk en de eerste biedt meer mogelijkheden voor het ontwerp van de schijf die wordt gemaakt en stelt u in staat om er enkele extra functies in te stoppen. Hieronder wordt de procedure beschreven voor het branden van videobestanden op een cd met behulp van de Nero Express-software van de Nero Multimedia Suite.

Video opnemen op schijf: hoe doe je het goed
Video opnemen op schijf: hoe doe je het goed

instructies:

Stap 1

Plaats de cd in de reader/writer en start Nero Express. Selecteer "Video / Afbeeldingen" in de lijst met soorten opgenomen gegevens en "Video-cd" uit de opties voor het maken van schijven die aan de rechterkant van het programmavenster verschijnen.

Stap 2

Klik op de knop "Toevoegen" en zoek in het geopende Verkenner-venster de videobestanden op uw computer die u op de schijf wilt zetten. Selecteer ze allemaal tegelijk of één en klik op de knop "Toevoegen", die zich ook in het Verkenner-venster bevindt. De geselecteerde bestanden worden weergegeven in het hoofdvenster van het programma, dat hun totale grootte berekent en de mate van volheid van de gemaakte schijf weergeeft. De indicator heeft drie kleurbereiken - rood geeft aan dat de schijf vol is. Totdat de schijf vol is (groene of gele indicatorkleur), kunt u bestanden toevoegen zonder de Verkenner-vensters te sluiten. Klik vervolgens op de knop "Sluiten" erin en in het hoofdvenster - de knop "Volgende".

Stap 3

Bewerk het uiterlijk van de menu's in de volgende stap van het proces voor het maken van videoschijven. Door op de knop Schikken te klikken, kunt u de ruimtelijke positie van de menu-items, koptekst, voettekst en koptekst wijzigen. Met de knop "Achtergrond" kunt u een afbeelding selecteren of vullen met de kleur van de menu-achtergrond, en de knop "Lettertype" - om de kleur en stijl van alle inscripties in het menu aan te passen. Door het vakje "Toon volledig scherm menu" aan te vinken kunt u zien hoe het resultaat eruit zal zien op het scherm. De knop "Standaard" annuleert alle wijzigingen die zijn aangebracht in het basisontwerp van het menu. Wanneer u klaar bent met het menu, klikt u op de knop "Volgende".

Stap 4

Selecteer een opnameapparaat in de vervolgkeuzelijst Huidige recorder als u er meer dan één hebt en klik op de knop Opnemen. Daarna begint het proces dat, afhankelijk van de mate van volheid van de schijf, het formaat van de geselecteerde bestanden en de opnamesnelheid, enkele minuten tot enkele uren kan duren. Aan het einde van het proces piept het programma.

Aanbevolen: