Hoe Een Trendnet-router In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Trendnet-router In Te Stellen
Hoe Een Trendnet-router In Te Stellen

Video: Hoe Een Trendnet-router In Te Stellen

Video: Hoe Een Trendnet-router In Te Stellen
Video: TRENDnet | 192.168.10.1 | Setup TRENDnet wifi router | NETVN 2024, April
Anonim

Om de router veilig te laten functioneren in het netwerk van een bepaalde provider, moet deze correct zijn geconfigureerd. Om dit te doen, moet u een verbinding hebben of de technische mogelijkheid om verbinding te maken met de provider.

Hoe een Trendnet-router in te stellen
Hoe een Trendnet-router in te stellen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw internetverbinding actief en volledig functioneel is, dat wil zeggen dat webpagina's geopend zijn, e-mail wordt verzonden en ontvangen, ICQ werkt, enzovoort.

Stap 2

Sluit een Ethernet-kabel aan op een van de LAN-poorten aan de achterkant van de router, sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op de LAN-poort van de netwerkadapter op uw computer en sluit de netwerkkabel van de ISP aan op de WAN-poort op de router.

Stap 3

Configureer de netwerkkaart. Klik hiervoor op de knop "Start", selecteer vervolgens "Configuratiescherm", ga vervolgens naar het gedeelte "Netwerkverbindingen" en open het eigenschappenvenster van de LAN-verbinding door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken en "Eigenschappen" te selecteren ". Selecteer vervolgens "Internet Protocol (TCP / IP)" en klik op de knop "Eigenschappen" onder de lijst met componenten die door de verbinding worden gebruikt. Selecteer in het geopende venster "Automatisch DNS-servers verkrijgen" en "Automatisch een IP-adres verkrijgen" en bevestig de wijzigingen door op "OK" te klikken.

Stap 4

Om de TRENDnet-router te configureren via de webinterface van uw provider, start u de browser en voert u het vereiste adres in de adresbalk in (bijvoorbeeld het adres 192.168.10.1 voor de GORKOM-provider) en voert u vervolgens "admin" in de persoonlijke gegevens in invoervenster (zonder aanhalingstekens) in beide velden, vink het vakje naast "Wachtwoord opslaan" aan en klik op "OK".

Stap 5

Om de verbinding met de provider te configureren, selecteert u in het venster dat in de browser wordt geopend het HOOFDmenu en het Wan-submenu, klikt u op de Clone MAC Address-knop, om het MAC-adres te kopiëren, stelt u het verbindingstype in op DHCP Client of Vast IP voor een statisch adres. Voer vervolgens de waarden in die zijn gespecificeerd in uw overeenkomst met de provider in de velden "Specify IP", "Subnet Mask", "Default Gateway", "DNS1", "DNS2" en sla de instellingen op door op de knop "Apply" te klikken.

Aanbevolen: