Matches Vinden In Excel

Inhoudsopgave:

Matches Vinden In Excel
Matches Vinden In Excel

Video: Matches Vinden In Excel

Video: How to use Excel Index Match (the right way) 2022, December
Anonim

Om tabelcellen die iets gemeen hebben visueel te markeren - geheel of gedeeltelijk samenvallende waarden, hetzelfde lettertype, dezelfde achtergrond, enz. - is er in Microsoft Office Excel een optie genaamd "Voorwaardelijke opmaak". Hiermee kan de gebruiker aan de spreadsheet-editor aangeven welke overeenkomsten in de cellen moeten worden geïdentificeerd, hoe strikt de identiteitscontrole moet worden uitgevoerd, hoe overeenkomsten moeten worden gemarkeerd en andere parameters van deze bewerking.

Matches vinden in Excel
Matches vinden in Excel

Het is nodig

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start Excel en laad de gewenste tabel erin. Markeer het cellenbereik waarin naar overeenkomsten moet worden gezocht - dit kan een enkele kolom of rij zijn, een groep rijen/kolommen, een regio in een tabel of zelfs meerdere niet-gerelateerde regio's.

Stap 2

Vouw de vervolgkeuzelijst Voorwaardelijke opmaak uit in de groep Opdrachten Stijlen op het tabblad Start van het Excel-menu. Ga naar het gedeelte Celselectieregels en selecteer Dubbele waarden. Als gevolg hiervan wordt een dialoogvenster geopend waarin u slechts twee velden hoeft in te vullen.

Stap 3

Als u alle cellen van het geselecteerde gebied wilt markeren, waarvan de inhoud er minstens één keer in wordt herhaald, laat u de standaardwaarde "herhaald" in de linker vervolgkeuzelijst. Er zijn slechts twee opties in deze lijst, met de tweede - "uniek" - kunt u cellen markeren die geen duplicaten hebben.

Stap 4

Selecteer in de vervolgkeuzelijst rechts een van de opties om de gevonden cellen te markeren. Het bevat zes opties voor het vullen van de achtergrond, het wijzigen van de letterkleur en de randen van de gevonden tabelelementen. Als geen van de opties past bij het ontwerp van uw tabel, selecteert u het onderste item - "Aangepast formaat" - en gebruikt u het instellingenvenster dat wordt geopend om uw stijl van de overeenkomende cellen te ontwerpen.

Stap 5

Klik op OK en Excel markeert de overeenkomende cellen volgens de parameters die u hebt opgegeven.

Stap 6

Met de beschreven methode kunt u alle cellen selecteren die duplicaten hebben, maar de voorwaardelijke opmaakoptie kan op een andere manier worden gebruikt. Als u in de tabel alleen duplicaten met een specifieke waarde wilt markeren, selecteert u in het gedeelte "Regels voor celselectie" van de vervolgkeuzelijst "Voorwaardelijke opmaak" een ander item - "Gelijk". Nadat u het dialoogvenster hebt geopend, klikt u op de cel, waarvan alle duplicaten u wilt identificeren, en het adres ervan verschijnt in het linkerveld. De rest van de acties zullen in dit geval niet verschillen van de eerder beschreven acties. Als het nodig is om de overeenkomende cellen met een andere waarde in een andere kleur te markeren, herhaalt u deze actie en geeft u het adres van de andere cel op.

Populair per onderwerp