Hoe Cellen Toe Te Voegen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen Toe Te Voegen In Excel
Hoe Cellen Toe Te Voegen In Excel

Video: Hoe Cellen Toe Te Voegen In Excel

Video: Hoe Cellen Toe Te Voegen In Excel
Video: Afbeeldingen toevoegen in een cel Excel 2024, Mei
Anonim

In Microsoft Office Excel zijn er verschillende manieren om dezelfde actie uit te voeren. Het hangt allemaal alleen af van wat handiger is voor de gebruiker. Om een cel aan het blad toe te voegen, kunt u de methode kiezen die het beste bij u past.

Hoe cellen toe te voegen in Excel
Hoe cellen toe te voegen in Excel

instructies:

Stap 1

Om een nieuwe cel toe te voegen, plaatst u de cursor op de cel waarboven u nog een cel wilt toevoegen. Open het tabblad "Home" en klik op de knop "Invoegen" in het gedeelte "Cellen". Als u meerdere cellen horizontaal selecteert en op dezelfde knop klikt, wordt hetzelfde aantal cellen hierboven toegevoegd als was geselecteerd. Als u ze verticaal selecteert, worden nieuwe cellen toegevoegd aan de linkerkant van het geselecteerde bereik.

Stap 2

Om nauwkeuriger aan te geven waar de extra cel moet worden geplaatst, plaatst u de cursor op degene in de buurt waar u een nieuwe wilt toevoegen en klikt u er met de rechtermuisknop in. Selecteer in het contextmenu de tweede van de bovenkant van de twee "Plakken"-opdrachten. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster. Zet er een marker in tegenover een van de opties: "Cellen, naar rechts verschoven" of "Cellen, omlaag verschoven". Klik op de OK-knop. Als u meerdere cellen tegelijk selecteert, wordt hetzelfde aantal nieuwe toegevoegd.

Stap 3

Dezelfde acties kunnen worden uitgevoerd met behulp van de knoppen op de werkbalk. Selecteer een of meer cellen en klik in het gedeelte "Cellen" niet op de knop "Invoegen" zelf, maar op de knop in de vorm van een pijl ernaast. Er wordt een contextmenu geopend, selecteer daarin "Cellen invoegen". Daarna verschijnt hetzelfde venster, dat in de tweede stap werd besproken. Markeer daarin de optie voor het toevoegen van cellen die bij u past en klik op de knop OK.

Stap 4

Als u uw tabel hebt opgemaakt met het gereedschap Tabel, kunt u alleen nieuwe rijen of kolommen toevoegen. Om een lege cel in te voegen, klikt u met de rechtermuisknop in de tabel, selecteert u het item "Tabel" in het contextmenu en het subitem "Omzetten naar bereik". Bevestig uw acties in het aanvraagvenster. De tabelweergave verandert, daarna kunt u op een van de hierboven beschreven manieren een cel invoegen.

Aanbevolen: