Hoe Het Fotoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies

Inhoudsopgave:

Hoe Het Fotoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies
Hoe Het Fotoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies

Video: Hoe Het Fotoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies

Video: Hoe Het Fotoformaat Te Verkleinen Zonder Kwaliteitsverlies
Video: Foto's verkleinen op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het verwerken van foto's op een computer, bijvoorbeeld om ze klaar te maken voor plaatsing op een website, moet de gebruiker ze vaak verkleinen. Tegelijkertijd neemt de kwaliteit van de foto af, maar deze reductie kan zo klein mogelijk worden gemaakt.

Hoe het fotoformaat te verkleinen zonder kwaliteitsverlies
Hoe het fotoformaat te verkleinen zonder kwaliteitsverlies

instructies:

Stap 1

U kunt de grootte van een foto niet verkleinen zonder kwaliteitsverlies. U kunt er echter voor kiezen om de maat te verkleinen waarin het kwaliteitsverlies acceptabel is. Als u foto's verkleint voor internet, kunt u hiervoor de hieronder beschreven programma's gebruiken.

Stap 2

De eenvoudigste manier om het formaat te wijzigen is in Microsoft Office Picture Manager. Als u Microsoft Office-software hebt geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op de foto en selecteert u "Openen met - Microsoft Office Picture Manager". Selecteer in het menu van het programma dat opent: "Afbeelding - Formaat wijzigen", stel de gewenste grootte in, klik op "OK" en sla de wijzigingen op. De kwaliteit van de foto's die met deze methode zijn verkleind, is redelijk geschikt voor publicatie op internet, terwijl het verkleiningsproces zelf enkele seconden duurt.

Stap 3

Gebruik Photoshop om de grootte van uw foto's te verkleinen. Start het programma, open de foto die je nodig hebt - "Bestand - Open". Kies vervolgens uit het menu: "Afbeelding - Afbeeldingsgrootte", voer de afmetingen in die u nodig heeft en klik op "OK". Houd er rekening mee dat als u de foto meerdere keren verkleint, het voor minimaal kwaliteitsverlies beter is om deze bewerking meerdere keren uit te voeren, de foto met 50% te verkleinen en ruis te verwijderen na elke verkleining. Gebruik de optie "Filter - Ruis - Ruis verwijderen" om ruis te verwijderen.

Stap 4

Als u een foto voor internet voorbereidt, opent u na het verkrijgen van de vereiste grootte bovendien: "Bestand - Opslaan voor web". Kies een afbeeldingsformaat, bijvoorbeeld JPEG hoog. Het nieuwe formaat wordt aangegeven in de linkerbenedenhoek van de foto. Als het groot is, selecteert u een andere opslagkwaliteit, bijvoorbeeld JPEG Laag. Klik vervolgens op "Opslaan", geef een bestandsnaam op en klik op "OK".

Stap 5

Miniaturen van goede kwaliteit kunnen worden verkregen met BenVista PhotoZoom. De proefversie kan hier worden gedownload:

Aanbevolen: