Een Foto Vergroten In Photoshop Zonder Kwaliteitsverlies

Inhoudsopgave:

Een Foto Vergroten In Photoshop Zonder Kwaliteitsverlies
Een Foto Vergroten In Photoshop Zonder Kwaliteitsverlies

Video: Een Foto Vergroten In Photoshop Zonder Kwaliteitsverlies

Video: Een Foto Vergroten In Photoshop Zonder Kwaliteitsverlies
Video: Foto's vergroten in Photoshop zonder kwaliteitsverlies 2024, Mei
Anonim

Het vergroten van een foto is geen gemakkelijke procedure, zelfs niet voor ervaren ontwerpers. Vele jaren gewerkt met verschillende grafische editors. Voor deze doeleinden zijn zelfs aparte hulpprogramma's en filters speciaal ontwikkeld, maar er moet een individuele benadering voor elke foto zijn.

Hoe vergroot je een foto in
Hoe vergroot je een foto in

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Bepaal, uitgedrukt in procenten, de vergroting die nodig is voor de foto. Als het gekleurd is, wordt het niet aanbevolen om de grootte met meer dan 10-15 procent te vergroten. Het kan niet eenduidig worden gezegd, aangezien elk beeld een individueel geval is. Hier moet u niet alleen rekening houden met de oorspronkelijke grootte, maar ook met het formaat en de kwaliteit van het bestand. Zo is scherpe zwart-wit jpeg best realistisch om zelfs met 50% te verhogen, maar een kleurenafbeelding, die weinig pixels per inch bevat, is nauwelijks de moeite waard om te vergroten. Een belangrijke factor is ook de inhoud van de foto. Als het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van kleine details, wordt meervoudige vergroting niet aanbevolen.

Stap 2

Bewerk de afbeelding voordat u het formaat wijzigt. Verwijder alle bestaande defecten met behulp van de speciale gereedschappen in het paneel aan de linkerkant, want na het vergroten van de afbeelding zal hun effect op de afbeelding zeer merkbaar zijn. Zoom voor het gemak in op de afbeelding met behulp van de navigator in het menu "Windows". Als je het gewenste resultaat hebt bereikt, maak dan een kopie van dit bestand en sla het op.

Stap 3

Pas het formaat van de afbeelding aan door het juiste item in het bewerkingsmenu te selecteren en de gewenste vergroting te selecteren. In dit geval kunt u het beste een bicubische gladde verhouding gebruiken. Stel de beeldkwaliteit in op 150 of hoger als deze bedoeld is voor het afdrukken van foto's.

Stap 4

Bekijk het resultaat, schilder zo nodig de lijnen op die plaatsen waar ze ontbreken. Stel zo scherp dat de beeldkwaliteit niet opvalt. Experimenteer met de instellingen voor helderheid-contrast, hier kun je voor elke afbeelding een aanpak vinden als je dat wilt. Als u een afbeelding op deze manier moet bewerken, vergroot u deze in eerste instantie 2% meer dan nodig is, bewerkt u deze en verkleint u deze.

Aanbevolen: