Hoe Kies Je Geheugen Voor Je Laptop

Hoe Kies Je Geheugen Voor Je Laptop
Hoe Kies Je Geheugen Voor Je Laptop

Video: Hoe Kies Je Geheugen Voor Je Laptop

Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2022, September
Anonim

Een van de belangrijkste redenen voor de trage prestaties van relatief oude laptops is het gebrek aan RAM. Dit onderdeel kunt u zelf vervangen, het belangrijkste is om het juiste laptopgeheugen te kiezen.

Hoe kies je geheugen voor je laptop
Hoe kies je geheugen voor je laptop

Het is nodig

Kruiskopschroevendraaier, Speccy

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende mogelijkheden om een ​​nieuwe RAM-strip in een laptop te installeren. Ofwel verander je de reeds geïnstalleerde borden volledig, ofwel voeg je een of twee nieuwe toe.

Stap 2

In ieder geval is het noodzakelijk om enkele kenmerken te definiëren die een nieuwe geheugenkaart zou moeten hebben. Begin met het definiëren van het type. Dit kunnen de volgende typen zijn: DDR1, DDR2, DDR3 of DIMM.

Stap 3

Installeer een van de programma's die de status van uw computer weergeven en een nauwkeurige beschrijving van de apparaten geven. Het meest populaire hulpprogramma op dit gebied is het Everest-hulpprogramma. We nemen het Speccy-programma als voorbeeld.

Stap 4

Installeer dit hulpprogramma en voer het uit. Open het menu "RAM". Op het display verschijnt een venster waarin u alle benodigde informatie kunt vinden. Laten we het eerste punt eens nader bekijken: Aantal geheugenslots - 2

Geheugenslots bezet - 2

Vrije geheugenslots - 0. Zoals je hierboven kunt zien, zijn beide slots voor RAM bezet op dit moederbord. Het kan zijn dat er andere informatie wordt weergegeven.

Stap 5

Bestudeer zorgvuldig de items "Slot1" en "Slot2": Type - DDR3

Inhoud - 2048 MB

Bandbreedte - PC3-10700 (667 MHz). je moet DDR3 RAM kopen, waarvan het volume meer dan 2 GB zal zijn, en de frequentie zal minimaal 667 MHz zijn. In dit geval zorgt u voor een maximale toename van de laptopprestaties.

Stap 6

Om een ​​nieuwe RAM-kaart te installeren, moet u de laptop gedeeltelijk demonteren. Meestal zijn de RAM-slots verborgen achter een apart deksel, d.w.z. u hoeft slechts 3-4 schroeven los te draaien. Verwijder de oude geheugenstrip of plaats direct een nieuwe (indien er vrije slots zijn).

Stap 7

Uiteraard moeten alle handelingen voor het vervangen van apparatuur worden uitgevoerd met de laptop uitgeschakeld. Schakel uw mobiele computer in en zorg ervoor dat de nieuwe RAM-kaart wordt gedetecteerd en stabiel is.

Populair per onderwerp