Hoe Kies Je Het Juiste Geheugen?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Het Juiste Geheugen?
Hoe Kies Je Het Juiste Geheugen?

Video: Hoe Kies Je Het Juiste Geheugen?

Video: Hoe Kies Je Het Juiste Geheugen?
Video: HEB JIJ EEN GOED GEHEUGEN? TEST HET NU! 2024, April
Anonim

Een van de belangrijkste elementen in de computersysteemeenheid, die verantwoordelijk is voor de snelheid van gegevensverwerking en het Windows-besturingssysteem als geheel, is RAM. Het is niet verwonderlijk dat de meerderheid van de gebruikers het proces van het bijwerken van computerhardware begint met de vervanging van RAM. Het is veel gemakkelijker om het te veranderen dan de processor, en het effect is zelfs met het blote oog merkbaar. De grootste moeilijkheid is het kiezen van het juiste geheugen voor je moederbord, omdat niet alle soorten geheugen stabiel op je computer zullen werken.

Hoe kies je het juiste geheugen?
Hoe kies je het juiste geheugen?

Het is nodig

technische documentatie voor het moederbord

instructies:

Stap 1

Ontdek de soorten RAM die door uw moederbord worden ondersteund. Lees hiervoor de technische documentatie ervoor. Dit kunnen de volgende soorten geheugen zijn: DIMM, DDR, DDR2 en DDR3. Sommige moederborden kunnen twee soorten geheugen aan, bijvoorbeeld DDR1 en DDR2. Houd er echter rekening mee dat ondersteuning voor beide niet samenwerkt.

Stap 2

Ontdek de maximale RAM-specificaties die uw moederbord ondersteunt. We hebben het over de hoeveelheid geheugen, gemeten in gigabytes of megabytes, en de klokfrequentie, gemeten in hertz.

Stap 3

Bekijk hoeveel vrije RAM-slots er nog op uw moederbord zijn. Soms is het zinvol om oude planken te vervangen in plaats van er nieuwe aan toe te voegen. Als je moederbord dit ondersteunt, is het beter om twee identieke kleinere RAM-sticks aan te schaffen dan één grote. Deze methode kan de prestaties van geheugenkaarten met 20-30% verhogen. Als uw moederbord de dual-channel RAM-modus ondersteunt, worden de slots in verschillende kleuren geverfd.

Aanbevolen: