Welke Monitor Is Minder Schadelijk Voor De Ogen

Inhoudsopgave:

Welke Monitor Is Minder Schadelijk Voor De Ogen
Welke Monitor Is Minder Schadelijk Voor De Ogen

Video: Welke Monitor Is Minder Schadelijk Voor De Ogen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Best Monitor For Eye Strain in 2021 [Top 5 Picks Reviewed] 2023, Februari
Anonim

Tegenwoordig is het hebben van een computer in huis bijna een absolute noodzaak. In dit opzicht is er zo'n probleem als een verslechterende gezondheid. Het is natuurlijk niet gemakkelijk of snel om dit probleem volledig uit te roeien. Maar om er nu tegen te vechten is niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk.

Welke monitor is minder schadelijk voor de ogen
Welke monitor is minder schadelijk voor de ogen

Het is nodig

Lees meer over de eigenschappen ervan voordat u een bepaalde monitor kiest

instructies:

Stap 1

CRT - monitor of de eerste generatie monitoren.

Een kathodestraalbuismonitor werkt op basis van een kinescoop. Een beeldbuis is een elektronisch apparaat dat elektrische signalen omzet in een zichtbaar beeld. Simpel gezegd, we zien het beeld op een CRT-monitor met een speciale buis. Licht gaat door deze buis, valt dan op een reflecterend oppervlak en geeft dan een beeld weer.

Deze monitoren zijn groot, zwaar en verbruiken veel stroom. En ook hebben ze een negatief effect op het gezichtsvermogen door middel van elektromagnetische straling. Die zich achter en aan de zijkanten van de monitor verspreidt op een afstand van 1,5 m. Tijdens gebruik treedt vaak een fenomeen als "flikkeren" op, wat bijdraagt ​​aan een afname van de gezichtsscherpte. Deze monitoren zijn nu uit productie, maar u kunt gebruikte kopen. En hoewel u ongeveer $ 50 uitgeeft, zal zo'n monitor zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Beeld
Beeld

Stap 2

LED-monitor.

Deze monitoren gebruiken LED's in plaats van elektrische lampen. Ze vormen het belangrijkste werkingsprincipe van deze monitor. Dit zijn zulke kleine lampjes, waardoor we het beeld op het scherm zien. De LED produceert kristalwitte en zwarte kleuren voor verbeterd contrast, helderheid en helderheid. De kleuren lijken voor een persoon natuurlijker, waardoor zijn aandacht toeneemt.

Deze monitoren verbruiken bijna 50% minder stroom dan CRT's. Hun prijs is ook aantrekkelijk - vanaf $ 100. Ze zijn handig in gebruik, nemen niet veel ruimte in beslag en belemmeren het zicht praktisch niet. Bij de productie wordt geen kwik gebruikt, wat een milieuvriendelijke factor is.

Beeld
Beeld

Stap 3

LCD scherm.

Vloeibare kristalschermen worden gemaakt op basis van de stof cyanofenyl, die in vloeibare toestand is, maar de eigenschappen van kristallen behoudt, vandaar de naam. Tegenwoordig zijn dit de meest up-to-date monitoren.

Dergelijke monitoren werken op basis van vloeibare kristallen. Als er een signaal wordt gegeven, lichten ze afwisselend op op het scherm en geven zo een beeld.

De kosten zijn afhankelijk van de diagonaal, maar gemiddeld vanaf $ 80. Door zijn eenvoudige structuur, afwezigheid van elektromagnetische straling en redelijke prijs, veroverde de LCD-monitor de hele wereld.

Beeld
Beeld

Stap 4

Het blijkt dat een LCD-monitor het veiligste type monitor is. Maar helaas kunt u zelfs hiermee uw gezichtsvermogen bederven als u zich niet aan de regels voor het werken op een computer houdt:

- de monitor moet op een afstand van minimaal 50 cm van uzelf, op ooghoogte, worden geïnstalleerd;

- gebruik naast de hoofdverlichting extra;

- vermijd reflecties en verblinding;

- elk uur werken op de computer, 15 minuten afgeleid worden om oefeningen voor de ogen te doen.

Beeld
Beeld

Populair per onderwerp