Zijn Frequente Shutdowns Schadelijk Voor De Computer?

Inhoudsopgave:

Zijn Frequente Shutdowns Schadelijk Voor De Computer?
Zijn Frequente Shutdowns Schadelijk Voor De Computer?

Video: Zijn Frequente Shutdowns Schadelijk Voor De Computer?

Video: Zijn Frequente Shutdowns Schadelijk Voor De Computer?
Video: Computer Start and Shut Down - 2024, April
Anonim

Het idee dat frequente computeruitschakelingen schadelijk zijn, is niets meer dan een mythe. Als we met veelvuldig afsluiten van de computer bedoelen dat je hem elke dag uit moet zetten, en het gaat niet om de stekker uit het stopcontact trekken, maar om het correct loskoppelen, dan is dat alleen maar goed.

Zijn frequente shutdowns schadelijk voor de computer?
Zijn frequente shutdowns schadelijk voor de computer?

Het eerste en belangrijkste voordeel is dat het veel elektriciteit bespaart. Je hoeft niet midden in de nacht wakker te worden als er ineens een alarm afgaat op je computer en je bent vergeten het geluid uit te zetten.

Aan de andere kant, als u de computer niet uitzet, kan het voordeel zijn dat deze verschillende taken zal uitvoeren, zoals een gehoorzame dienaar, terwijl u slaapt.

Hoe belangrijk het is om de computer uit of aan te laten, hangt af van de situatie en de behoeften van de gebruiker.

Voordelen van frequente computeruitschakelingen

Computers verbruiken veel energie, vooral als het om een desktopcomputer gaat. Als je geen computer nodig hebt en je zet hem uit, dan bespaar je veel elektriciteit en geld om rekeningen te betalen.

Verspilde energie is een groot nadeel van een computer die altijd aan staat. Maar in plaats van los te koppelen, kun je het anders doen. Het probleem kan worden opgelost door een energiebesparende adapter te gebruiken.

Het systeem moet regelmatig opnieuw worden opgestart. Dit voorkomt kleine problemen die vaak optreden als de computer continu draait.

Als de machine draait, kan deze geluid maken. Als je in dezelfde kamer slaapt, kan het geluid van de ventilator storend zijn.

Als u het volume niet uitschakelt, kan de computer luid piepen. Ook tijdens het slapen is het lastig.

Het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen wanneer een computer kapot gaat, maar hoe minder de machine draait, hoe langer hij meegaat. Dit doet niets af aan de gebruikelijke preventieve maatregelen: repareren, afstoffen en schoonhouden van de computer. Maar ook perioden van inactiviteit dragen bij aan een langere levensduur.

Nadelen van het regelmatig afsluiten van uw computer

Het duurt even voordat de computer is uitgeschakeld. U moet de computer voorbereiden op afsluiten en wachten tot deze wordt ingeschakeld.

Als u op afstand verbinding moet maken met uw thuiscomputer vanaf een ander apparaat, bijvoorbeeld terwijl u op kantoor bent, en u bent vergeten deze aan te zetten, kunt u ongemak ervaren. Het probleem kan eenvoudig worden opgelost door de computer te programmeren om uit en aan te zetten.

De slaapmodus kan worden geselecteerd in plaats van uit te schakelen. Tegelijkertijd zal het energieverbruik minder zijn dan dat van een ingeschakelde computer, maar veel meer dan dat van een uitgeschakelde. Maar de machine gaat sneller aan en werkt wanneer u hem nodig hebt. Slapen heeft één nadeel. Ondanks dat de computer uit lijkt te staan, zal in sommige gevallen de ventilator toch werken in deze modus. Dit betekent extra slijtage aan de machine.

De computer verwarmen en koelen

Sommige gebruikers maken zich zorgen dat de computer afkoelt als gevolg van het afsluiten. Omdat ze tijdens bedrijf heet worden, zou frequente verwarming en koeling van de machine dan niet schadelijk zijn voor de machine? Dit levert meestal geen problemen op. In die zin kan het werk van een computer worden vergeleken met een tv. Overdag zetten veel mensen vaak de televisie aan en uit, die ook onderdelen verwarmt en koelt. Maar dit heeft bijna geen invloed op de levensduur van het apparaat.

Aanbevolen: