Een Toshiba-laptop Demonteren

Een Toshiba-laptop Demonteren
Een Toshiba-laptop Demonteren

Video: Een Toshiba-laptop Demonteren

Video: Toshiba Satellite C850D Disassembly 2022, September
Anonim

• Er kunnen veel redenen zijn om notebooks uit elkaar te halen. Bijvoorbeeld het reinigen van het koelsysteem van stof dat erin is verzameld om verwarming tijdens bedrijf te verminderen. Het ontwerp van sommige laptops betekent niet dat je alleen de hoes van de behuizing hoeft te reinigen en je moet het hele apparaat demonteren. Dit is het geval met Toshiba-notebooks.

Een Toshiba-laptop demonteren
Een Toshiba-laptop demonteren

Het is nodig

Toshiba laptop, kleine kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Draai de laptop om met de achterkant van de behuizing naar boven en draai alle bouten los zodat ze je niet hinderen wanneer je de bovenkant verwijdert (voor Toshiba-laptops zijn ze allemaal ondertekend: op de covers - "4", op de case - "8").

Stap 2

Schroef vervolgens de toegankelijke afdekkingen los - de gaten voor RAM (Random Access Memory) en harde schijf (harde schijf). Zorg ervoor dat u alle bouten losdraait en verwijdert, draai vervolgens de laptop om en verwijder de bovenklep. Draai hiervoor eerst de monitorbouten (achter) los, pak met een mes de kunststof houder vast en alles stuitert er vanzelf af. Koppel de laptopkabel los en verwijder de monitor.

Stap 3

Pak vervolgens het toetsenbord en verwijder het voorzichtig uit de hoes (het komt er krakend uit, maar dit proces vereist geen noemenswaardige inspanning). Koppel de draad los en leg deze opzij. Voor het eerst lijkt dit misschien moeilijk - door de mounts leent het toetsenbord zich niet meteen, maar eigenlijk is alles niet zo moeilijk. Draai de resterende schroeven los en verwijder de bovenkant van de laptop. Doe alles zorgvuldig. Trek de luidsprekerdraad eruit. Draai vervolgens de bouten weer los en haal het "hart" van de laptop eruit, en daaronder zie je een koeler. Schroef de koeler los en verwijder de draad van het bord.

Stap 4

Nadat u het bovenstaande proces hebt voltooid, kunt u de koeler van uw Toshiba-laptop veilig naar buiten trekken voor verder preventief onderhoud. Er is niets moeilijks aan het demonteren van een laptop. Onthoud vooral de draden die u hebt losgekoppeld, knip of scheur ze niet, omdat ze erg kwetsbaar en dun zijn.

Populair per onderwerp