Hoe Een Ontvanger Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ontvanger Te Repareren?
Hoe Een Ontvanger Te Repareren?

Video: Hoe Een Ontvanger Te Repareren?

Video: Hoe Een Ontvanger Te Repareren?
Video: 22 SEWING TRICKS THAT WILL SAVE YOUR CLOTHES AND SHOES 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste en meest voorkomende storing van alle ontvangers is een storing in het stroomcircuit en de spanningsomvormer. En als uw ontvanger geen tekenen van leven vertoont, haast u dan niet om hem naar een reparatiewerkplaats te brengen of weg te gooien. Het is heel goed mogelijk om dit probleem zelf op te lossen.

Hoe een ontvanger te repareren?
Hoe een ontvanger te repareren?

instructies:

Stap 1

Haal de stekker uit het stopcontact en verwijder de bovenste beschermkap. Zorg ervoor dat de garantieperiode van uw ontvanger is verstreken, want als dit niet het geval is en u verbreekt de verzegeling, dan kunt u geen recht krijgen op het servicecentrum. Als de garantie nog steeds geldig is, waarom dan niet de instructies volgen en de reparatieservices van het bedrijf gebruiken.

Stap 2

Open het deksel en inspecteer de voedingskaart. Let op de zekering, die meestal aan het begin van het circuit is geïnstalleerd (deze kan voor u een ongebruikelijke vorm hebben - alle ontvangers zijn anders). Ga naar de zekering en controleer of er een opening is met een tester of multimeter. Als de zekering is doorgebrand, koop dan dezelfde in de radiowinkel, vervang deze en de klus is geklaard. Als dit niet het geval is, controleer dan de details verderop in de keten.

Stap 3

Controleer de transformator met een tester. Om dit te doen, moet u de spanning op de secundaire wikkeling meten. Heel vaak ligt het probleem bij hem. Als het defect is, kan niet iedereen het vervangen en kan het de moeite waard zijn om de ontvanger naar een werkplaats te brengen.

Stap 4

Controleer of de condensatoren in goede staat zijn. Meestal hebben defecte condensatoren een gelige kleur of een kleine bruine vlek op de basis van het bord. U kunt ook bepalen of een condensator defect is door de gemeten en nominale capaciteit te vergelijken. Als de behuizing nog in de condensatoren zit, vervang ze dan gewoon door andere met behulp van een soldeerbout.

Stap 5

Controleer de buitenste isolatie van de kabel. De oorzaak van de storing kan water zijn dat door neerslag in de beschadigde kabel is gekomen en in de ontvanger is gekomen als via de slang. Besteed veel aandacht aan externe isolatie en inspecteer periodiek visueel de gehele lengte van de kabel. Dit moet gedurende de gehele levensduur van het apparaat worden gedaan.

Stap 6

Flash de ontvanger opnieuw. Deze methode is geschikt als de native firmware is weggevlogen en het apparaat net begint te bevriezen.

Aanbevolen: