Hoe Uit Te Zoomen Op Het Bureaublad

Inhoudsopgave:

Hoe Uit Te Zoomen Op Het Bureaublad
Hoe Uit Te Zoomen Op Het Bureaublad

Video: Hoe Uit Te Zoomen Op Het Bureaublad

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Zoom Out on a Computer Desktop : Basic Computer Operations 2023, Februari
Anonim

Uit enquêtes blijkt dat de meeste gebruikers over de hele wereld een computer gebruiken waarop Windows OS is geïnstalleerd. Slechts een klein deel van de gebruikers kent hun computer echter echt. En een taak die zo eenvoudig is als het verkleinen van de desktop, wordt een probleem voor hen.

Hoe uit te zoomen op het bureaublad
Hoe uit te zoomen op het bureaublad

Het is nodig

een computer met een vooraf geïnstalleerd Windows XP-systeem (Vista, Windows 7)

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op uw bureaublad. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Zoek in het tabblad "Eigenschappen" naar "Weergave" en klik op het item "Parameters". Besteed aandacht aan de sectie "Schermresolutie".

Stap 2

Zoek de schuifregelaar in het gedeelte dat verantwoordelijk is voor de weergaveschaal. Bepaal de schermresolutie die u nodig hebt. Lees in de handleiding van uw computer welke schermschaal de computerfabrikant als standaard beschouwt en aanbeveelt voor installatie. Houd er rekening mee dat het wijzigen van de positie van de schuifregelaar in het item "Schermresolutie" de weergave van alle objecten op het bureaublad zal veranderen, evenals de schaal van de tabel zelf. Resolutie is ook verantwoordelijk voor de leesbaarheid en leesbaarheid van het lettertype.

Stap 3

Om de schaal van het bureaublad te verkleinen, plaatst u de muiscursor op de schuifregelaar, drukt u op de linkermuisknop en laat u deze niet los. Let op de beeldverhouding: hoe hoger de schermresolutie, hoe kleiner de schaal en vice versa. Sleep de schuifregelaar iets naar links om de schermresolutie te verhogen. Deze actie verandert tegelijkertijd zowel de schaal van het scherm als de grootte van alle objecten op het bureaublad, inclusief standaard snelkoppelingen zoals "Deze computer", Windows Media Center, enz.

Stap 4

Merk op dat computerfabrikanten hulpprogramma's aanpassen voor een specifieke desktopschaal. Het wijzigen van de grootte kan een negatief effect hebben op de kwaliteit van afbeeldingen en lettertypen.

Stap 5

Maak het zoomen ongedaan als er beeldartefacten of defecten in tekstlettertypen zijn. Om terug te keren naar de door de fabrikant goedgekeurde waarden, selecteert u in het item "Schermresolutie" de instelling "Standaard".

Stap 6

Nadat u de optimale resolutie hebt gekozen en het bureaublad hebt uitgezoomd, klikt u op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen te activeren. Klik in het dialoogvenster Monitorinstellingen op Ja om de wijziging door te voeren.

Populair per onderwerp