Hoe U Kunt Zoomen Op Uw Bureaublad

Inhoudsopgave:

Hoe U Kunt Zoomen Op Uw Bureaublad
Hoe U Kunt Zoomen Op Uw Bureaublad

Video: Hoe U Kunt Zoomen Op Uw Bureaublad

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: HOW TO ZOOM YOUR COMPUTER SCREEN using Keyboard | Laptop and Desktop #IMDventure 2023, Januari-
Anonim

Als u de schaal van weergegeven objecten op het bureaublad wilt wijzigen, kunt u dit doen met behulp van de juiste interface van het besturingssysteem.

Hoe u kunt zoomen op uw bureaublad
Hoe u kunt zoomen op uw bureaublad

Het is nodig

Een computer

instructies:

Stap 1

De schermresolutie is verantwoordelijk voor de leesbaarheid van het weergeven van objecten op het bureaublad. Als u deze parameter verhoogt, worden de afbeeldingen scherper en kleiner. Als u deze verkleint, worden objecten op het scherm groter en vervormd weergegeven. Resolutie, gemeten in pixels, hangt ook af van de monitor zelf en zijn parameters. Elk individu beslist zelf op welke grootte van het scherm het voor hem comfortabeler is om te werken.

Stap 2

Om de instellingen van het bureaublad (inclusief de schermresolutie) te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op een onbezet gebied van het bureaublad en selecteert u "Eigenschappen" (Fig. 1).

Stap 3

In het venster "Eigenschappen: Weergave" dat verschijnt, opent u het tabblad "Opties". Stel met behulp van de schuifregelaar in het gedeelte "Schermresolutie" de nummers in die u nodig hebt en bevestig uw keuze door op de knop "OK" te drukken (Fig. 2).

Stap 4

Wijzig de positie van de schuifregelaar "Schermresolutie" naar links om deze parameter te verlagen. Als gevolg hiervan zal de grootte van afbeeldingen en weergegeven tekst toenemen. U kunt ook de schuifregelaar "Schermresolutie" naar rechts verplaatsen om de grootte van objecten op de monitor te verkleinen.

Stap 5

Voer deze bewerking zo vaak uit dat u begrijpt welke schermgrootte voor u optimaal is. Meestal wordt voor monitoren met een diagonaal van 17 en 19 inch de resolutie ingesteld op 1280x1024. Houd er rekening mee dat flatpanel-monitoren maar met één resolutie correct werken. Als u de standaardweergave-instellingen voor een breedbeeldscherm wijzigt, kan de tekst wazig lijken.

Stap 6

Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Nadat het dialoogvenster "Monitorinstellingen" is verschenen (Fig. 3), let dan op het scherm. Als u tevreden bent met het resultaat van het wijzigen van de weergave-instellingen, klikt u op de knop "Ja". Klik anders op de knop "Nee" en keer terug om andere weergaveformaten in te stellen.

Populair per onderwerp