Hoe Het Scherm Op Een Laptop Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Op Een Laptop Te Draaien
Hoe Het Scherm Op Een Laptop Te Draaien

Video: Hoe Het Scherm Op Een Laptop Te Draaien

Video: Hoe Het Scherm Op Een Laptop Te Draaien
Video: Hoe draai je het scherm op je computer met Windows? 2024, Mei
Anonim

De verscheidenheid aan weergaveformaten voor laptops is veel groter dan die van desktopmonitoren. Afhankelijk van hoe u uw laptop plaatst terwijl u aan het werk bent, kan het handiger zijn om het beeld op het scherm 90 ° naar de ene of de andere kant te zien draaien. Voor verschillende OS-aanpassingen die op de laptop zijn geïnstalleerd, zullen de manieren om de weergaveoriëntatie te draaien anders zijn.

Hoe het scherm op een laptop te draaien
Hoe het scherm op een laptop te draaien

instructies:

Stap 1

Als het besturingssysteem Windows Vista of Windows 7 op de laptop is geïnstalleerd, kunt u door met de rechtermuisknop op de bureaubladruimte zonder open vensters en snelkoppelingen te klikken, het contextmenu openen, waarin het item "Schermresolutie" staat. Als u dit item selecteert, wordt een dialoogvenster geopend voor het wijzigen van de weergave-instellingen.

Stap 2

De vereiste schermrotatieoptie wordt in de vervolgkeuzelijst naast het bijschrift "Oriëntatie" geplaatst - open deze en selecteer een oriëntatie die bij u past uit vier mogelijke opties voor beeldrotatie op het scherm. Klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 3

In deze besturingssystemen is er een nog kortere manier om het beeld op het scherm te draaien. Om het in hetzelfde contextmenu te gebruiken, geopend door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken, moet u de cursor over het gedeelte "Grafische opties" bewegen. Onder de subsecties die in dit geval zichtbaar worden, is er "Rotatie" - beweeg de cursor erover. Dit geeft u toegang tot vier opties om de oriëntatie van het schermbeeld op uw monitor te wijzigen. Kies de gewenste optie.

Stap 4

Als de laptop Windows XP gebruikt, hangt de manier waarop de afbeelding op het scherm wordt gedraaid af van het type videokaart dat is geïnstalleerd. Als dit bijvoorbeeld een van de wijzigingen van de NVIDIA-familie is, is in het menu dat wordt geopend door met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van het bureaublad te klikken, het item "NVIDIA-configuratiescherm" aanwezig. Nadat u het hebt geselecteerd en dus het paneel hebt geopend, klikt u in de lijst met taken aan de linkerkant op "Het scherm draaien". Dit geeft u toegang tot een lijst met vier standaard oriëntatie-opties - vink het gewenste vakje aan en sluit het NVIDIA-paneelvenster.

Stap 5

En in Windows XP is er ook een alternatieve optie: in het bureaublad moet u het pictogram van de videokaart vinden en met de rechtermuisknop klikken. Als dit een NVIDIA-videokaart is, is er in het contextmenu een sectie met de naam "Rotatieparameters" Wanneer u de cursor erover beweegt, verschijnt een lijst met dezelfde vier opties voor het roteren van het beeld op het beeldscherm - selecteer het item dat u nodig hebt.

Aanbevolen: