De Ingebouwde Camera Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Ingebouwde Camera Inschakelen
De Ingebouwde Camera Inschakelen

Video: De Ingebouwde Camera Inschakelen

Video: How To Use Laptop Built in Camera 2021 | How To Enable Laptop Camera? 2021 2022, November
Anonim

Alle moderne laptops hebben webcams. Meestal is dit apparaat ingebouwd in de bovenklep van een laptop en kijkt het kijkgaatje van de webcam naar de gebruiker vanaf het paneel net boven het scherm. De webcam is standaard ingeschakeld en kan op elk moment worden gebruikt. Als u uw webcam moet inschakelen, zijn er verschillende manieren om dit te doen.

De ingebouwde camera inschakelen
De ingebouwde camera inschakelen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - chauffeurs.

instructies:

Stap 1

Controleer of de webcam aanwezig is in Apparaatbeheer. Start "Apparaatbeheer" door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" te klikken en "Eigenschappen" te selecteren. Zoek naar beeldapparaten in de lijst met apparaten. Als een dergelijk apparaat aanwezig is, kunt u het gebruiken via de sectie "Apparaten en printers".

Stap 2

Open het venster Apparaat en printers. U vindt het in het menu "Start", onder het item "Configuratiescherm". Klik met de rechtermuisknop op het camerapictogram en selecteer "Afbeelding ophalen" (foto's maken). Je kunt ook een foto maken via Skype.

Stap 3

Als de webcam niet aanwezig is in "Apparaatbeheer", of wel aanwezig is, maar met een uitroepteken, dan zijn de juiste stuurprogramma's niet op het apparaat geïnstalleerd. Haal het stuurprogramma en de hulpprogramma-cd van uw laptop en installeer het juiste stuurprogramma. Automatische Windows-update kan ook helpen bij dit probleem.

Stap 4

Controleer of de webcam wordt gedetecteerd in het BIOS van het moederbord. Druk bij het aanzetten van de laptop op F2 (dit kan Del, Esc of een andere knop zijn, afhankelijk van het model). Onderzoek alle BIOS-items en vind degene die overeenkomt met interne camera of ingebouwde camera. Stel de parameter in op Inschakelen. Download het besturingssysteem en installeer de webcamstuurprogramma's.

Stap 5

Bij sommige laptops kan de webcam met een speciale knop direct op de behuizing worden uitgeschakeld. Zorg ervoor dat zo'n knop niet aanwezig is of in de AAN-stand staat. Als al deze punten in acht worden genomen en het apparaat nog steeds niet werkt, neem dan contact op met het servicecentrum. Als u nog garantie op uw computer heeft, kunt u deze eenvoudig naar een servicecentrum brengen en zij zullen dit probleem gratis voor u oplossen. Over het algemeen kunnen we stellen dat het inschakelen van de ingebouwde camera op een computer vrij eenvoudig is.

Populair per onderwerp