Een Harde Schijf Repareren

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Repareren
Een Harde Schijf Repareren

Video: Een Harde Schijf Repareren

Video: Een Harde Schijf Repareren
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Winchester is een complex apparaat dat gebruik maakt van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van micro-elektronica, micromechanica en codeertheorie. Het is onmogelijk om een volwaardige harde schijf reparatie uit te voeren zonder het gebruik van speciale apparatuur. Van alle soorten defecten aan de harde schijf wordt onder normale omstandigheden aanbevolen om alleen de elektronische kaart te repareren.

Een harde schijf repareren
Een harde schijf repareren

Noodzakelijk

  • - een werkende harde schijf;
  • - tester;
  • - oscilloscoop.

instructies:

Stap 1

Voer de eerste diagnose van de harde schijf uit door deze op een aparte voeding aan te sluiten. In dit geval moet gedurende 4-7 seconden een karakteristiek geluid worden gehoord, wat aangeeft dat het spindelapparaat is afgewikkeld. Daarna moet er een klik volgen, die aangeeft dat de koppen uit de parkeerzone zijn verwijderd. Dit wordt gevolgd door een licht knetterend geluid dat 1-2 seconden aanhoudt, dat het herkalibratieproces begeleidt.

Stap 2

Als u met tussenpozen een klop hoort wanneer u de harde schijf inschakelt, geeft dit aan dat de schijf geen informatie van de oppervlakken van de schijven kan lezen. Dit kan te wijten zijn aan een storing van de HDA-schakelaar of de elektronische kaart. Vervang de besturingskaart door een waarvan u weet dat deze goed is van een harde schijf van hetzelfde model met dezelfde firmwareversie. Als het kloppen stopt, maar de harde schijf niet werkt, zoek dan verder naar een storing in de HDA-schakelaar.

Stap 3

Controleer de kwaliteit van het solderen van het spindelmotorbesturings-IC. Soldeer het indien nodig. Als de microschakeling is blootgesteld aan langdurige oververhitting, is deze waarschijnlijk defect. Vervang deze in dit geval door een goede microschakeling.

Stap 4

Als een storing van de harde schijf heeft geleid tot het uitvallen van de stroomvoorziening van de computer, kan de oorzaak een storing zijn van de beveiligingsdiode in het +12 V-circuit. Bel dit circuit met een tester en demonteer de beschermende diode en vervang deze zo spoedig mogelijk. Probleemloze werking van de harde schijf zonder diode is mogelijk, maar niet gegarandeerd.

Stap 5

Volg bij het thuis repareren van een harde schijf het principe 'maak het niet erger dan vroeger'. Probeer de oorzaak van de storing te achterhalen. Als het te maken heeft met het defecte technische deel van de harde schijf, stuur de harde schijf dan voor reparatie terug naar een gespecialiseerd servicecentrum. U mag het risico ook niet lopen als de schijf echt belangrijke persoonlijke of zakelijke informatie bevat.

Aanbevolen: