Hoe Beschadigde Bestanden Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Beschadigde Bestanden Te Vinden
Hoe Beschadigde Bestanden Te Vinden

Video: Hoe Beschadigde Bestanden Te Vinden

Video: Hoe Beschadigde Bestanden Te Vinden
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Het is gebruikelijk om bestanden met corrupte bestanden een naam te geven die het niet mogelijk maken om standaard bewerkingen voor openen, bewerken of opslaan uit te voeren. Zoeken naar dergelijke bestanden in het Microsoft Windows-besturingssysteem kan worden uitgevoerd met behulp van het hulpprogramma Shkdsk.exe.

Hoe beschadigde bestanden te vinden
Hoe beschadigde bestanden te vinden

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Deze computer" om de geselecteerde schijf te controleren op beschadigde bestanden met behulp van het gespecialiseerde scanhulpprogramma chkdsk.exe.

Stap 2

Roep het contextmenu van de te controleren schijf op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen".

Stap 3

Ga naar het tabblad "Extra" van het dialoogvenster met volume-eigenschappen dat wordt geopend en klik op de knop "Controleren" in het gedeelte "Schijf controleren".

Stap 4

Pas de selectievakjes toe in de velden "Systeemfouten automatisch oplossen" en "Beschadigde sectoren controleren en repareren" van het nieuwe dialoogvenster en bevestig de bewerking door op de knop "Start" te klikken.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" om een alternatieve start van het hulpprogramma chkdsk.exe uit te voeren met behulp van het hulpprogramma "Opdrachtprompt" en ga naar het item "Uitvoeren".

Stap 6

Voer de waarde cmd in het veld "Open" in en bevestig de uitvoering van de run-opdracht door op OK te klikken.

Stap 7

Geef de waarde chkdsk name_disk_to_check: / f op in het tekstvak van de Windows-opdrachtinterpreter en bevestig het starten van het hulpprogramma door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 8

Druk op de functietoets Y wanneer het systeem waarschuwt dat de opdracht Chkdsk niet kan worden uitgevoerd omdat de geselecteerde schijf door een ander proces wordt gebruikt, en bevestig de controle na de volgende herstart van de computer door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 9

Gebruik de waarde chkdsk_disk_name die moet worden gescand: / r om de geselecteerde schijf te scannen en beschadigde bestanden te herstellen die kunnen worden gerepareerd en bevestig de uitvoering van de opdracht door op de functietoets Enter te drukken.

Aanbevolen: