Een Ontbrekende Map Vinden

Inhoudsopgave:

Een Ontbrekende Map Vinden
Een Ontbrekende Map Vinden

Video: Een Ontbrekende Map Vinden

Video: Lightroom Classic | Bestanden | Locatie vinden en verplaatsen (Dutch) 2022, December
Anonim

Weet je nog precies dat je een map hebt gemaakt, er bestanden in hebt opgeslagen, de map naar de lokale schijf van je computer hebt verplaatst en hebt gedacht: "Hier zal ik hem zeker niet kwijtraken." En … we zijn veilig vergeten naar welke map het is verplaatst. En als iemand anders de instellingen voor het weergeven van items op de computer heeft gewijzigd, zal het vinden van de ontbrekende map nog moeilijker zijn, maar wanhoop niet.

Een ontbrekende map vinden
Een ontbrekende map vinden

instructies:

Stap 1

Gebruik de mogelijkheden van uw systeem om de ontbrekende map te vinden. Roep de opdracht "Zoeken" op via het menu "Start", en er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. In het geopende venster voert u in het veld "Deel van de bestandsnaam of de hele bestandsnaam" de naam van uw verloren map in.

Stap 2

Gebruik in het veld "Zoeken in" de vervolgkeuzelijst om de lokale stations op te geven waar u naar de map wilt zoeken. Vouw het gedeelte "Geavanceerde opties" uit door op het pijlpictogram te klikken en plaats de markering in het veld "Zoeken in verborgen bestanden en mappen" en in het veld "Submappen bekijken". Klik op de knop "Zoeken".

Stap 3

Wacht tot het zoeken is voltooid. Alle bestanden die op verzoek zijn gevonden, worden rechts in het venster weergegeven. Open de map die u zoekt vanuit het venster Zoekresultaten of kijk in het gedeelte Mappen in welke map deze zich bevindt.

Stap 4

Als u zelf (of iemand anders) de map "onzichtbaar" heeft gemaakt, dat wil zeggen dat deze wel bestaat, maar niet zichtbaar is in de bijbehorende map, wijzigt u de mapeigenschappen. Klik in het venster Zoekresultaten met de rechtermuisknop op de mapnaam en selecteer Eigenschappen, en een nieuw dialoogvenster Eigenschappen: [uw mapnaam] wordt geopend.

Stap 5

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Algemeen" en verwijder in het gedeelte "Attributen" de markering uit het veld "Verborgen". Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Sluit het venster door op de OK-knop of het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 6

Er is nog een andere manier om verborgen mappen zichtbaar te maken. Open een willekeurige map en selecteer Mapopties in het gedeelte Extra in de bovenste menubalk. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Weergave". Gebruik in het gedeelte Geavanceerde opties de schuifbalk om door de lijst te bladeren. Zet de markering in het veld "Toon verborgen bestanden en mappen". Klik op de knop Toepassen en sluit het venster.

Populair per onderwerp