Hoe De Koeler Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Koeler Te Repareren?
Hoe De Koeler Te Repareren?

Video: Hoe De Koeler Te Repareren?

Video: Hoe De Koeler Te Repareren?
Video: How To Correctly Add Freon to your Refrigerator R134a -Jonny DIY 2024, Oktober
Anonim

De processor, videokaart en andere componenten van de systeemeenheid genereren een grote hoeveelheid warmte, waardoor het microklimaat in de computer verslechtert. In de zomer is dit vooral het geval, omdat warm weer kan leiden tot oververhitting van computercomponenten en hun onjuiste werking. Daarom denken veel gebruikers na over hoe ze dit kunnen voorkomen. De eenvoudigste en meest betaalbare manier is om een extra koeler in de behuizing van de systeemeenheid te installeren.

Hoe de koeler te repareren?
Hoe de koeler te repareren?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - kofferkoeler;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Kies eerst welke koeler je in de case monteert. De standaard maten van kofferkoelers zijn 3, 5" en 5, 25", maar niet altijd passen koelers van beide vormfactoren in uw koffer. Wees daarom voor het kopen niet te lui om de computerkast te openen en te controleren welke maat koeler u kunt leveren. Ze worden meestal op de achterkant van de behuizing geplaatst, dus controleer zorgvuldig de afstand tussen de bevestigingen op deze plek.

Stap 2

Nu u weet welke vormfactor u nodig heeft, selecteert u de fabrikant en het model van de koeler. Deze business moet doordacht worden benaderd: een optimaal gekozen koeler moet een betaalbare prijs, een laag geluidsniveau en een goede mate van koeling combineren. De informatie verandert hier zeer snel, dus het is beter om de relevante thematische fora en internetpublicaties op internet te bestuderen. Let er echter op dat koelers van Scythe of Noctua zich goed hebben bewezen in deze niche: ze combineren een stille werking en hoogwaardige koeling.

Stap 3

Eindelijk, nadat je een casekoeler hebt gekozen en gekocht, kun je beginnen met het installeren ervan. Om dit te doen, plaatst u de koeler in de gedemonteerde behuizing op de achterwand van de systeemeenheid, zodat de gaten erin samenvallen met de bevestigingsmiddelen. De koelbladen kunnen zowel in de systeemeenheid als naar buiten worden gedraaid. Zet de koeler vast met schroeven.

Stap 4

Sluit nu de stroom aan op de koeler. Steek de draad van de koeler in de kleine witte connector op het moederbord met het label Chassis Fan.

Stap 5

Om de werking van de koeler te testen, zet u de computer aan zonder het deksel te sluiten. Als het correct is geïnstalleerd, moeten de bladen draaien en zal de luchtstroom worden gevoeld. Als dit niet wordt waargenomen, controleer dan de contacten, probeer de draad van de koeler eruit te trekken en opnieuw in de chassisventilatorconnector te steken. Sluit vervolgens het deksel van de systeemeenheid. Hiermee is de installatie van de kofferkoeler voltooid.

Aanbevolen: