Hoe Te Knippen In Illustrator

Inhoudsopgave:

Hoe Te Knippen In Illustrator
Hoe Te Knippen In Illustrator

Video: Hoe Te Knippen In Illustrator

Video: Hoe Te Knippen In Illustrator
Video: Как вырезать изображение / объект в Illustrator CC 2018 2024, Mei
Anonim

Adobe Illustrator is een editor voor vectorafbeeldingen die wordt gebruikt om een verscheidenheid aan afbeeldingen te maken en te manipuleren. Dit programma wordt gebruikt bij drukwerk, webdesign en voor het ontwerpen van elektronische presentaties.

Hoe te knippen in Illustrator
Hoe te knippen in Illustrator

instructies:

Stap 1

Als u een afbeelding in Illustrator wilt knippen, selecteert u eerst de ankerpunten en padsegmenten zodat u deze kunt bewerken. U kunt dit doen met de gereedschappen Direct selecteren en Lasso. Ze bevinden zich op de werkbalk, die standaard aan de linkerkant van het werkvenster staat.

Stap 2

Selecteer het gereedschap Direct selecteren en sleep om een rand rond de ankerpunten te definiëren. Selecteer op de volgende manier extra ankerpunten: houd de Shift-toets ingedrukt en beweeg het gereedschap Direct selecteren over het ankerpunt, zodat de aanwijzer een leeg vierkant wordt. Klik vervolgens om het volgende punt in te stellen.

Stap 3

Activeer het gereedschap Lasso als u de ankerpunten wilt selecteren. Sleep het vervolgens rond de ankerpunten. Als u extra punten moet selecteren, houdt u de Shift-toets ingedrukt.

Stap 4

Als u een segment van een pad wilt selecteren met het gereedschap Direct selecteren, klikt u binnen twee pixels van het segment of sleept u een selectie over een deel ervan.

Stap 5

Activeer het gereedschap Lasso om een deel van het pad ermee te selecteren en sleep het rond het segment. Selecteer extra delen van het pad door het gereedschap eromheen te slepen terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt.

Stap 6

Snijd het pad op elk ankerpunt of ergens in de lijn. Selecteer het pad en de huidige ankerpunten worden weergegeven. Selecteer het gereedschap Schaar en klik op het pad waar u wilt knippen, waardoor twee nieuwe eindpunten worden toegevoegd.

Stap 7

Om een pad in het midden van een segment te knippen, selecteert u het ankerpunt waarop u het wilt knippen, opent u vervolgens het regelpaneel en klikt u op de knop Pad knippen bij geselecteerde ankerpunten.

Aanbevolen: