Een Inscriptie Invoegen In Een Afbeelding

Inhoudsopgave:

Een Inscriptie Invoegen In Een Afbeelding
Een Inscriptie Invoegen In Een Afbeelding

Video: Een Inscriptie Invoegen In Een Afbeelding

Video: Een Inscriptie Invoegen In Een Afbeelding
Video: Serie 3 Office Word Les 16 Afbeelding invoegen 2024, Mei
Anonim

Met veel kantoortoepassingen, zelfs de Microsoft Word-tekstverwerker, kunt u verschillende beeldmanipulaties uitvoeren. Het is echter beter om hiervoor een grafische editor te gebruiken - deze heeft meer opties om de afbeelding te wijzigen en de interface is ontworpen om met afbeeldingen te werken en is daarom niet overladen met onnodige functies. In het Windows-besturingssysteem is dit programma - MS Paint - standaard geïnstalleerd.

Een inscriptie invoegen in een afbeelding
Een inscriptie invoegen in een afbeelding

Noodzakelijk

Grafische editor MS Paint

instructies:

Stap 1

Start de grafische editor. In Windows 7 of Vista kunt u dit doen door op de Win-toets te drukken, paint te typen en op Enter te drukken. In Windows XP moet u een link zoeken om de toepassing te starten in het gedeelte "Standaard" van het gedeelte "Alle programma's" van het hoofdmenu van het systeem.

Stap 2

Laad de originele afbeelding in de grafische editor. Gebruik hiervoor een dialoogvenster dat wordt opgeroepen door de sneltoets Ctrl + O of door de opdracht "Openen" in het toepassingsmenu te kiezen.

Stap 3

Schakel het gereedschap "Tekst" in - klik op het pictogram met de letter "A" in het gedeelte "Extra" van het tabblad "Start". Klik op de plaats van de afbeelding waar de eerste letter van de gemaakte inscriptie zou moeten zijn, en een gestippeld kader met een knipperende invoercursor binnenin verschijnt op de afbeelding. Paint zal een ander tabblad met hulpmiddelen aan het menu toevoegen - "Tekst".

Stap 4

Typ de tekst voor het label. Als het al in een teksteditor is gemaakt of uit een ander document is gekopieerd, kunt u de knop "Plakken" op het tabblad "Tekst" of de sneltoets Ctrl + V gebruiken in plaats van handmatig te typen. Wanneer de ingevoerde tekst niet meer in de breedte van het frame past, zal de editor de woorden naar de volgende regel laten lopen. U kunt de breedte van de tekstkolom wijzigen door de ankerpunten op het gestippelde kader te slepen.

Stap 5

Als u de kleur, grootte en stijl van de letters van de inscriptie wilt wijzigen, selecteert u deze volledig of alleen het vereiste fragment en gebruikt u de bedieningselementen uit de secties "Lettertype", "Achtergrond" en "Kleuren" in het menu van de afbeelding editor. Pas na deze wijzigingen de uiteindelijke positie van de tekst ten opzichte van de afbeelding aan met behulp van de ankerpunten op het frame rond de tekst.

Stap 6

Klik op de afbeelding buiten het kader om de tekstbewerkingsmodus uit te schakelen en de afbeelding met het bijschrift op te slaan - het bijbehorende dialoogvenster wordt opgeroepen door de items "Opslaan" of "Opslaan als" in het menu Verf te selecteren.

Aanbevolen: