Hoe De Buffer In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Buffer In Te Schakelen
Hoe De Buffer In Te Schakelen

Video: Hoe De Buffer In Te Schakelen

Video: Hoe De Buffer In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met tekstverwerkers treden er soms fouten op in het bestandssysteem van de harde schijf, waardoor een grote hoeveelheid getypte tekst verloren gaat. Niemand is immuun voor deze problemen, dus het wordt aanbevolen om de getypte tekst zo vaak mogelijk naar het klembord te kopiëren. Er zijn programma's waarmee u de inhoud van het klembord kunt onthouden of eruit kunt halen.

Hoe de buffer in te schakelen
Hoe de buffer in te schakelen

Noodzakelijk

  • - Microsoft Office Word;
  • - punto-switcher.

instructies:

Stap 1

Om de resultaten van het kopiëren van informatie van het klembord op te slaan, kunt u het standaardklembord gebruiken, dat is opgenomen in het softwarepakket voor elke versie van Windows-besturingssystemen. Met dit programma kunnen acties met één regel worden uitgevoerd, er is geen mogelijkheid om meerdere kopieerstreams op het klembord op te slaan. Daarom kan een goede uitweg uit deze situatie het gebruik van speciale programma's of het ingebouwde MS Word-hulpprogramma "Clipboard" zijn.

Stap 2

Opgemerkt moet worden dat de grootte van het klembord beperkt is - MS Word kan slechts 24 fragmenten opslaan, d.w.z. bij de 25ste kopie wordt het eerste fragment gewist. Als u steeds dezelfde tekst kopieert, is deze beperking niet relevant.

Stap 3

Om met het MS Word-klembord te gaan werken, drukt u twee keer op de toetsencombinatie Ctrl + C (kopiëren naar klembord). Bij het uitvoeren van de bewerking van het opnieuw kopiëren van een fragment naar het klembord, zal het programma u eraan herinneren dat het ingebouwde hulpprogramma "Clipboard" actief is, dat de status ervan bijhoudt en de gekopieerde delen van de tekst opslaat. Het kan gebeuren dat het paneel "Klembord" niet verschijnt (het was bijvoorbeeld van tevoren uitgeschakeld), dan kan de situatie op een andere manier worden gecorrigeerd.

Stap 4

Klik op het bovenste menu Bewerken en selecteer Office Klembord. In het linkerdeel van het geopende venster verschijnt een blok waarin u alle gekopieerde fragmenten kunt bekijken. Om dit blok te verwijderen en te voorkomen dat het later verschijnt wanneer u dubbelklikt op Ctrl + C, moet u het item "Gegevens verzamelen zonder het Office-klembord weer te geven" uitschakelen.

Stap 5

Om het gewenste fragment in de hoofdtekst van het document in te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op het geselecteerde element. Na deze stap kunt u het bestand opnieuw als kopie opslaan om ervoor te zorgen dat uw document veilig wordt opgeslagen.

Aanbevolen: