Hoe Installeer Ik Een Zalman Koeler

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Zalman Koeler
Hoe Installeer Ik Een Zalman Koeler

Video: Hoe Installeer Ik Een Zalman Koeler

Video: Hoe Installeer Ik Een Zalman Koeler
Video: Fitting a Zalman CNPS 9900 Max cooler to AM4 Ryzen motherboard 2024, April
Anonim

In personal computers worden speciale ventilatoren gebruikt om individuele elementen te koelen. Hun assortiment is zeer divers. Het is belangrijk om een koeler te kiezen die past bij uw specifieke apparatuur.

Hoe installeer ik een Zalman koeler
Hoe installeer ik een Zalman koeler

Het is nodig

  • - Kruiskopschroevendraaier;
  • - thermisch vet.

instructies:

Stap 1

Besluit je een Zalman-koeler te installeren om de centrale processor te koelen, dan gebruik je een voldoende krachtige CPU. Bij het maken van zijn koelers gebruikt het bedrijf koperen leidingen in plaats van standaard radiatorroosters. Voordat u een koeler aanschaft, moet u ervoor zorgen dat u deze op uw moederbord kunt installeren. Koelers van Zalman zijn groot genoeg, wat de installatie aanzienlijk kan bemoeilijken.

Stap 2

Pak de gekochte ventilator uit en verwijder alle accessoires. Installeer eerst het aangepaste frame op het moederbord. U zult hoogstwaarschijnlijk het moederbord uit het chassis moeten verwijderen. Volg deze procedure. Als uw oude ventilator op de socketframes was geïnstalleerd, verwijdert u deze. De uitzondering is de Scythe Infinity-koeler. Dankzij de complete set kan hij worden bevestigd op sockets 478, AM2 en LGA 775 zonder de framestructuur te veranderen.

Stap 3

Installeer je eigen koeler montageframe op het moederbord. Om dit te doen, moet het rond de processorvoet worden vastgemaakt. Meestal worden de schroeven vanaf de achterkant van het bord ingeschroefd. Daarom heb je het uit de zaak gehaald.

Stap 4

Reinig de oude koelpasta van het processoroppervlak en breng een nieuwe aan. Zorg ervoor dat u de CPU-aders niet aanraakt of bevlekt. Installeer de koelere radiator op het voorbereide frame. Beveilig het. Hiervoor worden speciale clips of bevestigingsschroeven gebruikt. De verbindingsoptie is afhankelijk van het type frame dat u op het moederbord hebt bevestigd. Sluit de voedingskabel van de koeler aan op de moederbordaansluiting. Plaats het moederbord terug in de behuizing en sluit de rest van de hardware erop aan.

Stap 5

Zet uw computer aan en voer SpeedFan uit. Stel de optimale rotatiesnelheid van de koelbladen in. Hierdoor kunt u het geluidsniveau enigszins verminderen terwijl u goede koelprestaties behoudt.

Aanbevolen: