Hoe Het XML-bestand Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het XML-bestand Te Wijzigen
Hoe Het XML-bestand Te Wijzigen

Video: Hoe Het XML-bestand Te Wijzigen

Video: Hoe Het XML-bestand Te Wijzigen
Video: Importeren XML bestanden exact online 2024, Mei
Anonim

Het belangrijkste doel van eXtensible Markup Language (XML) is om een relatief kleine hoeveelheid gegevens op te slaan. Het gebruik ervan stelt u in staat om het zonder een volledige database te doen bij het opslaan en uitwisselen van gestructureerde informatie tussen applicaties. Dergelijke gegevens worden opgeslagen in gewone tekstbestanden met de extensie xml en daarom kunt u ze met bijna elke teksteditor maken of wijzigen.

Hoe het XML-bestand te wijzigen
Hoe het XML-bestand te wijzigen

instructies:

Stap 1

Gebruik een gespecialiseerde editor voor het werken met webdocumenten om wijzigingen aan te brengen in het xml-bestand. Elk programma van dit soort heeft tegenwoordig ingebouwde tools om met de syntaxis van de XML-taal te werken. Het gebruik van een gespecialiseerde editor vereenvoudigt en versnelt het werk met xml-code aanzienlijk, omdat het programma niet alleen de syntaxis benadrukt en de tags van de taal correct opmaakt, maar ook contextuele hints biedt bij het invoeren van tags. Dit werkt op vrijwel dezelfde manier als een contextuele hint in zoekmachines - u begint een tag te typen en het programma toont een lijst waarin u de spelling van deze tag kunt selecteren die u nodig heeft.

Stap 2

Gebruik een teksteditor van een gevorderd niveau als je geen toegang hebt tot een gespecialiseerde editor. Zelfs het eenvoudigste Kladblok kan worden gebruikt om xml-bestanden te maken en te wijzigen. Dit is natuurlijk niet zo handig vanwege het gebrek aan verificatie van de juistheid van de tags die u invoert en andere voordelen die worden aangeboden door speciale editors. U kunt met documenten in XML-taal werken, zowel rechtstreeks op de server als door ze naar uw computer te downloaden en na het aanbrengen van wijzigingen het origineel te herschrijven dat op dezelfde plaats is gebleven.

Stap 3

Gebruik dezelfde functies die u gebruikt om eenvoudige tekstbestanden te wijzigen als scripts die in een programmeertaal aan de serverzijde zijn geschreven, xml-documenten moeten bewerken. Als je PHP gebruikt, kun je ook ingebouwde functies gebruiken die zijn ontworpen om met dit specifieke formaat te werken - bijvoorbeeld domxml_new_doc (een nieuw xml-document maken), domxml_open_file (een xml-bestand openen), domxml_xmltree (een object maken op basis van de inhoud van een xml-bestand), en anderen …

Aanbevolen: