Hoe Een Poort Te Openen In Kerio

Inhoudsopgave:

Hoe Een Poort Te Openen In Kerio
Hoe Een Poort Te Openen In Kerio

Video: Hoe Een Poort Te Openen In Kerio

Video: Hoe Een Poort Te Openen In Kerio
Video: Garage eerste keer open :) 2024, Mei
Anonim

Kerio WinRoute Firewall is voornamelijk ontworpen om bedrijfsnetwerken te beschermen tegen indringers van buitenaf. Om dit te doen, heeft het programma een mechanisme voor het maken van regels die de toepassing moet volgen, zowel wanneer het verzoeken van buitenaf ontvangt als wanneer programma's op het beveiligde netwerk verbinding proberen te maken met externe servers. Door deze regel te gebruiken, kunt u de firewall opdracht geven om programma's toe te staan een specifieke poort te gebruiken voor netwerkverbindingen.

Hoe een poort te openen in kerio
Hoe een poort te openen in kerio

Noodzakelijk

Kerio WinRoute-firewall

instructies:

Stap 1

Open het Kerio WinRoute Firewall-configuratiescherm. Er is een lijst met secties en subsecties aan de linkerrand van het hoofdprogrammavenster - selecteer de subsectie Verkeersbeleid in de sectie Configuratie. Er verschijnt een lijst met bestaande regels in het rechterdeelvenster.

Stap 2

Klik op de knop Toevoegen, die onder de lijst is geplaatst, en Kerio zal een venster weergeven met een formulier waarin u alleen het uiterlijk van de regelregel in de algemene lijst hoeft aan te geven. Voer in het veld Naam de naam van de regel in, in het veld Kleur - de achtergrondkleur van de tabelrij, in het veld Beschrijving - een beschrijving voor het geval u vergeet waarvoor de regel is gemaakt of als iemand anders deze aan het bewerken is. Klik vervolgens op de OK-knop.

Stap 3

Klik op de nieuw gemaakte regelrij in de kolom Bron en de firewall opent het dialoogvenster Bron bewerken. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Toevoegen de groep waarvoor u de poort wilt openen, bijvoorbeeld Lokaal of Willekeurig. De exacte keuze hangt af van welke regels en met welke namen eerder zijn gemaakt. Klik op de OK-knop.

Stap 4

Door op dezelfde regel in de kolom Bestemming te klikken, opent u een soortgelijk dialoogvenster met het formulier Bestemming bewerken. Selecteer Firewall in de lijst Toevoegen van dit formulier en klik op OK.

Stap 5

Klik op de volgende cel in de rij - deze bevindt zich in de kolom met de naam Service. In het geopende venster zal ook een vervolgkeuzelijst Toevoegen zijn, maar hier worden slechts twee items in geplaatst - selecteer Poort. Het volgende venster verschijnt automatisch. Daarin moet u het nummer van de te openen poort opgeven in het veld rechts van de TCP-inscriptie en op OK klikken. Als u meer dan één poort in deze regel wilt specificeren, herhaalt u de actie zo vaak als nodig is.

Stap 6

Klik op de volgende cel - Actie. In het formulier dat verschijnt, is standaard het vereiste Permit-item geselecteerd, dus klik gewoon op OK.

Stap 7

Klik ten slotte op de knop Toepassen en sluit het Kerio WinRoute Firewall-configuratiescherm.

Aanbevolen: