Een Schijfimage Maken Met Nero

Inhoudsopgave:

Een Schijfimage Maken Met Nero
Een Schijfimage Maken Met Nero

Video: Een Schijfimage Maken Met Nero

Video: Een Schijfimage Maken Met Nero
Video: Een .ISO-bestand branden op CD of DVD met Nero 2024, Mei
Anonim

Een schijfkopie is een exacte kopie van de schijf waarvan de afbeelding is gemaakt. Het kan op de harde schijf van de computer worden opgeslagen en, indien nodig, op elk moment worden geopend met speciale programma's. Een virtueel image kan ook op elk moment naar een gewone schijf worden geschreven.

Een schijfimage maken met Nero
Een schijfimage maken met Nero

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - schijf;
  • - het Nero-programma.

instructies:

Stap 1

Een van de programma's waarmee u een schijfimage kunt maken, heet Nero. Hoewel sommige gebruikers Nero vooral kennen als een programma voor het schrijven van informatie naar schijven. Als je het nog niet hebt geïnstalleerd, moet je het downloaden en installeren.

Stap 2

Plaats de schijf waarvan u een image wilt maken in het optische station van uw computer. Start een programmaonderdeel met de naam Nero Burning ROM. Selecteer aan de linkerkant in het venster dat verschijnt de component met de naam CD Copy.

Stap 3

Ga dan naar het tabblad "Kopieeropties". Vink in dit venster de optie "To tape" aan en selecteer vervolgens in de sectie "Bron" uw optische drive. U moet ook de leessnelheid instellen. Standaard staat deze op maximum. Maar het is beter om de gemiddelde leessnelheid in te stellen, namelijk 16 of 18x. Hierdoor worden mogelijke fouten tijdens het beeldopnameproces geëlimineerd.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Afbeelding". Klik op de knop "Bladeren" in het gedeelte "Beeldbestand". Geef nu de map op waarin de afbeelding wordt opgeslagen nadat deze is gemaakt. Schakel het selectievakje naast de regel "Afbeeldingsbestand verwijderen na kopiëren" uit.

Stap 5

Ga vervolgens naar het tabblad "Leesopties". Er is een sectie "Profielselectie", waarnaast een pijl staat. Klik erop en selecteer het type schijf. Geef het type schijf op waarvan de afbeelding wordt gemaakt. Klik daarna onderaan het venster op "Kopiëren". Binnen een paar seconden begint het proces van het maken van een schijfkopie. Wacht tot dit proces is voltooid. De duur ervan hangt af van de leessnelheid en van het volume van de schijf van waaruit het rechtstreeks wordt gemaakt.

Stap 6

Na het voltooien van de bewerking verschijnt een dialoogvenster waarin de details worden gepubliceerd. Ga naar de map die je hebt gekozen om de afbeelding op te slaan. De virtuele schijfkopie bevindt zich in deze map. Indien nodig kunt u het ook op schijf branden met Nero.

Aanbevolen: