Een Back-up Annuleren

Inhoudsopgave:

Een Back-up Annuleren
Een Back-up Annuleren

Video: Een Back-up Annuleren

Video: Een Back-up Annuleren
Video: Een back-up maken van persoonlijke bestanden 2023, Maart
Anonim

Back-up wordt gebruikt om besturingssysteembestanden, toepassingsprogramma's en gebruikersinstellingen op te slaan. Dit wordt gedaan door een speciaal onderdeel van het systeem in het geval van storingen waarbij deze bestanden en gegevens verloren kunnen gaan. Dit is een zeer handige functie, maar helaas vereist het opslaan van back-ups een aanzienlijke hoeveelheid ruimte op de opslagmedia van uw computer. Indien nodig kunt u back-ups uitschakelen.

Een back-up annuleren
Een back-up annuleren

Noodzakelijk

Windows 7-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

U hebt toegang tot de archiveringsinstellingen via het "Configuratiescherm" - open het hoofdmenu van het besturingssysteem en selecteer het item met deze naam in de rechterkolom. Zoek en activeer in het paneel de link "Archief van computergegevens" - deze bevindt zich in het gedeelte "Systeem en beveiliging".

Stap 2

Er is een andere manier om toegang te krijgen tot deze applet van het Configuratiescherm, die de ingebouwde zoekmachine van Windows 7 en Vista gebruikt. Klik op de knop "Start" of druk op de Win-toets en typ drie letters "arch". Druk vervolgens op de Enter-toets of klik op de bovenste link in de lijst met zoekresultaten? Daarna wordt de vereiste applet gestart.

Stap 3

De derde methode kan worden gebruikt als u een Windows-bestandsbeheerder - "Verkenner"-venster hebt geopend. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van een lokale schijf en selecteer de regel "Eigenschappen" in het pop-upcontextmenu. Klik op het tabblad "Service" van het geopende venster op de knop "Archief", en een venster van dezelfde applet van het bedieningspaneel verschijnt op het scherm.

Stap 4

Als u in het geladen applet-venster het opschrift "Gegevensarchivering is niet geconfigureerd" vindt, hoeft u zich geen zorgen te maken - deze optie in uw systeeminstellingen is ofwel al uitgeschakeld of is nooit ingeschakeld. Klik anders op de link "Schema uitschakelen" in de linkerbovenhoek van het venster en na even nadenken zal de applet de back-up uitsluiten van de lijst met taken die gepland zijn voor uitvoering.

Stap 5

Het is mogelijk om de back-up voor een bepaalde schijf uit te schakelen. Om dit te doen, drukt u eerst op de toetscombinatie Win + Pauze en klikt u vervolgens op de link "Systeembeveiliging". Selecteer in de lijst Beveiligingsinstellingen de gewenste schijf en klik op de knop Configureren. Er wordt een ander venster geopend waarin u ofwel het vakje "Systeembeveiliging uitschakelen" moet aanvinken of de schuifregelaar naast het opschrift "Maximum gebruik" naar de uiterst linkse positie moet verplaatsen. Sluit vervolgens beide instellingenvensters door op OK te klikken.

Populair per onderwerp