Hoe De Asus Zenbook Terug Te Zetten Naar De Fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe De Asus Zenbook Terug Te Zetten Naar De Fabrieksinstellingen
Hoe De Asus Zenbook Terug Te Zetten Naar De Fabrieksinstellingen

Video: Hoe De Asus Zenbook Terug Te Zetten Naar De Fabrieksinstellingen

Video: Hoe De Asus Zenbook Terug Te Zetten Naar De Fabrieksinstellingen
Video: LAPTOP RESETTEN NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN 2024, Mei
Anonim

Zelfs de duurste en krachtigste laptops kunnen slecht gaan werken, ze kunnen allerlei irritante advertenties weergeven, nieuwe applicaties die vanzelf worden geïnstalleerd en andere vervelende virussen. In zo'n geval is een van de gemakkelijkste oplossingen om je laptop terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Hoe de asus zenbook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen
Hoe de asus zenbook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

Voorbereiden op herstel

Omdat alle laptops in de zenbook-lijn vooraf zijn geïnstalleerd met het Windows 10-besturingssysteem, heb je geen extra apparaten of programma's nodig om je asus zenbook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Alle functies die we nodig hebben, zijn al opgenomen in het besturingssysteem van de laptop. Daarom is het voldoende om alleen de Asus-laptop zelf en een beetje tijd te gebruiken. Deze instructie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor Lenovo- of HP-laptops, als daarop Windows 10 is geïnstalleerd.

Allereerst moet u twee eenvoudige stappen volgen:

  • Bewaar de gegevens van de applicaties die u nodig hebt, aangezien alle applicaties en hun gegevens permanent worden verwijderd (met uitzondering van applicaties die via de Microsoft Store zijn geïnstalleerd).

  • Sluit het netsnoer aan op de laptop zodat deze niet op het meest ongelegen moment uitschakelt. (En het is zelfs nog beter om de laptop daarvoor extra op te laden, want als de stroom ineens uitvalt, kan de laptop ook zijn taak niet afmaken.)

Nadat je de applicatiegegevens hebt opgeslagen en de laptop op de stroom hebt aangesloten, kun je direct doorgaan met het terugzetten van de asus zenbook naar de fabrieksinstellingen.

Fabrieksinstellingen herstellen

Om de asus zenbook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, moeten we bijna dezelfde reeks acties uitvoeren als in het geval van Android-apparaten (dat wil zeggen, met je smartphones, tablets en, mogelijk, settopboxen), dus eerst moeten we naar de systeeminstellingen gaan:

Beeld
Beeld
  1. Open het startmenu door op de "win"-knop op uw toetsenbord te klikken (of door met uw muis over het Windows-pictogram te gaan en erop te klikken).

  2. Klik op het tandwielpictogram (menu "opties") aan de linkerkant van het venster dat wordt geopend.

Dus, als we naar de instellingen gaan, moeten we naar het item "systeemherstel" gaan:

Beeld
Beeld
Beeld
Beeld
  1. Open het menu Update en beveiliging.
  2. Ga naar het submenu "Herstel".

Daarna is er nog weinig aan de hand. Voor degenen die hun Android-apparaat al hebben teruggezet naar de fabrieksinstellingen, moet al het andere bekend zijn, aangezien het herstellen van een laptop op dezelfde manier gaat als het herstellen van een smartphone of tablet. Om het herstel te starten, moeten we een paar eenvoudige stappen uitvoeren:

Beeld
Beeld
  1. Klik op de "start"-knop aan de rechterkant van het venster.
  2. Selecteer in het geopende venster de parameter die u nodig hebt uit de twee gepresenteerde:

    • "Bewaar mijn bestanden" - slaat al uw persoonlijke gegevens op, zoals foto's, video's, tekstdocumenten.
    • "Alles verwijderen" - wist alle informatie van de laptop, inclusief uw persoonlijke gegevens.
  3. Bevestig uw keuze door op de knop "volgende" te klikken. (als zo'n knop niet bestaat, slaat u deze stap over).
  4. Druk op de knop "factory" of "reset" (afhankelijk van de systeemversie). Let op: het is niet mogelijk om het proces na het klikken te annuleren.

Nu moeten we gewoon wachten tot de laptop het herstelproces voltooit. Tijdens dit proces kan de laptop meerdere keren opnieuw opstarten. Let op: schakel de laptop tijdens het herstel nooit uit, dit kan hem beschadigen.

Voorbereiding voor gebruik

Nadat de asus zenbook weer in de fabrieksconditie is, hoef je hem alleen maar voor te bereiden voor gebruik. Volg deze eenvoudige stappen:

  • Controleer of alle laptopproblemen die vóór de harde reset waren verdwenen zijn. Als er nog steeds problemen zijn, is het raadzaam om de computer extra te controleren met een antivirusprogramma (bijvoorbeeld DrWeb Cureit).
  • Installeer de applicaties die u gebruikt zoals ze allemaal hadden moeten worden verwijderd tijdens de reset.
  • Herstel eventueel eerder opgeslagen applicatiegegevens.

Na de uitgevoerde manipulaties zou de laptop moeten werken zoals de fabrikant het oorspronkelijk bedoeld had. Maar om ervoor te zorgen dat een dergelijke procedure niet langer verschijnt, is het beter om een antivirusprogramma op uw computer te installeren dat u tegen alle ongewenste programma's beschermt.

Aanbevolen: